Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟ ΤΑΕ KWON DO Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΗΝ 11-07-2013

Αναλυτικά, ο κ. Γλέζος είπε τα εξής στην 15λεπτη τοποθέτησή του από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την 11-07-2013:
   «Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην ιστορία να καταφέρουμε τουλάχιστον τη γέφυρα αυτή από τα κόμματα της εξουσίας και την μετάβαση στην εξουσία του λαού. Είδα να κυριαρχεί το σύνθημα ότι περνάμε από το κόμμα των συνιστωσών στο κόμμα των μελών. Εμείς οι ενεργοί πολίτες έχουμε πεί ότι η σχέση κόμματος λαού έχει αλλάξει. Aν παλαιότερα τα κόμματα χρειάζονταν ως καθοδηγητές, σήμερα υπηρετούν το λαό. Αν μία φορά ακούγεται ότι πρέπει να πάμε στο κόμμα των μελών, εμεί το ζητάμε χίλιες φορές.
  Αν δεν κατοχυρωθεί και δεν θεσμοθετηθεί αυτό, δεν θα έχει καμία αξία το κόμμα των μελών. Κανείς δεν θέλει να είναι χειροκροτητής και να μην συμμετέχει. Αν θέλουμε να θεσμοθετήσουμε ότι τα μέλη αποφασίζουν και κανένας άλλος, χρειάζεται η θεσμοθέτηση κανόνων.
  Στην εισήγηση του Αλέξη υπήρξε μία αποστροφή που έλεγε ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ανήκουν στο λαό. Οποιοι συνέβαλαν στο γράψιμο αυτής της εισήγησης, αγνοούν τους Κορυσχάδες. "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από τον ίδιο το λαό". Το πρόβλημα είναι πώς θα υπάρξει άσκηση των εξουσιών από τον λαό.
  Τα όργανα τα οποία εκλέγονται σε οποιαδήποτε βαθμίδα, από τις οργανώσεις τις πρωτογενείς μέχρι τα ανώτερα όργανα, δεν πρέπει να είναι μονοπρόσωπα. Τα όργανα που εκλέγονται πρέπει να είναι τριμελή. Εκλέγουμε έναν εκπρόσωπο, τον αναπληρωτή του και έναν συμπληρωματικό, ας πούμε. Εκλογή οργάνων που δεν θα είναι συλλογικά όργανα, δεν θα εκφράζουν την συλλογικότητα, κοινή άποψη για όλους μας. Δεν είμαστε σε ένα κόμμα μονοπρόσωπο, δεν είμαστε σε ένα κόμμα αρχηγικό, είμαστε σε ένα κόμμα συλλογικό.
  Η εναλλαγή: μπορεί να μην σας είναι εύκολο, τολμηρό ή ώριμο ακόμη. Είναι ευκολο να γίνει αποδεκτό να κυριαρχεί η εκλογή με κλήρωση για όλα τα όργανα; Αν όχι, δεν μπορείτε να αρνηθείτε την εναλλαγή στα όργανα. Ολα πρέπει να εναλλάσσονται εκ περιτροπής.
  Εισηγήσεις και ψηφίσματα. Να συνθέσουμε επιτροπή που να συλλέγει και να θέτει ερωτήματα στις συνελεύσεις των οργάνων και να τα παρουσιάζει. Να σταματήσει το σχήμα "εισήγση και ψήφιμα", δεν είμαστε χειροκροτητές, είμαστε εγγυητές μία αλλαγής νοοτροπίας.
   Δεν είναι αντιθετικό να είσαι μέλος και να ανήκεις σε μία πολιτική δύναμη, όπως αυτές που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστότου γίνουν όλα αυτά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δυνάμεις που συγκρότησαν και έφεραν ως εδώ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εγγύηση για την μετάβαση.
   Κανέναν δεν μπορεί να αποφασίζει για τον άλλο. Μας ζητάνε εμείς, που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά, και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%.
   Είμαι υποχρεωμένος να το πω. Μοναχός ο ΣΥΝ δεν το είχε καταφέρει, πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή. Αποτέλεσμα έφερε η συμφωνία με την οποία φτάσαμε ως εδώ. Το όχημα το έσερναν κάποια άλογα, που τα λέτε συνιστώσες, τώρα αυτά τα άλογα θέλουμε να τα σκοτώσουμε. Εσύ πως μπορείς να αποφασίσεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα;

  Το θέμα έχει φτάσει σε κόμβο, κάναμε το παν ώστε αυτό ο κόμβος να σταματήσει να είναι το αίτιο που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
  Δικαίωμά σας να κάνετε ότι κάνετε. Είμαστε εμείς εδώ, που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Διαφωνείτε μαζί μας; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας , όχι εμείς με εσάς! Και για αυτό το λόγο, επειδή είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, οι δυνάμεις που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της δημοκρατίας μέσα μας, ευελπιστώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καταστρέψουμε την ελπίδα που έχυμε δημιουργήσει στο λαό. Με αίσθημα ευθύνης που ελπίζω να έχουν όλοι, λέμε και ξεκαθαρίζουμε: Να μην καταργηθεί το σχήμα, να μην διαλιυιθούν οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά να υπάρξει ενιαίος φορέας κοινής δράσης και όχι χωριστός.
  Χωρίς χωριστές συγκεντρώσεις και εμφανίσεις, με κοινές δράσεις όλων μας, μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να τον φέρουμε στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/