Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εκδήλωση που έγινε στο Ακταίον

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη μαζικότητα η εκδήλωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ «2,5 Χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη , οι συνέπειες για τα Λαϊκά στρώματα και άμεσα μέτρα διεκδίκησης»,  στο ΑΚΤΑΙΟΝ  τη Παρασκευή 5 Ιούλη, στα πλαίσια της οποίας οι επικεφαλείς της παράταξης στη Περιφέρεια και στο Δήμο Λίλα Καφαντάρη και Τάκης Πότσος, αναφέρθηκαν στις επώδυνες συνέπειες της εφαρμογής του για τα λαϊκά στρώματα.
Η βασική αποστολή του Καλλικράτη ήταν η υλοποίηση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, μέσω των απανωτών φόρων στις λαϊκές οικογένειες, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ανατροπή και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις εργαζομένων στη Τοπική Διοίκηση.
 


Λίλα Καφαντάρη και Τάκης Πότσος
Στόχος να πραγματοποιηθεί η απαίτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για ευνοϊκότερους επενδυτικούς όρους και εξασφάλιση της ασύδοτης κερδοφορίας τους.
Η Περιφέρεια έδωσε «γην και ύδωρ» κυριολεκτικά στο μεγάλο κεφάλαιο, με την καθιέρωση συνθηκών Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Ν.Αιγαίο, τη στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων για το  ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ, το Αεροδρόμιο , τα λιμάνια, για συνολική έκταση 46.000 στρεμμάτων χρυσοφόρας γης της Ρόδου. Υποστήριξε τη νέα ΚΑΠ, που αφανίζει τους μικρούς αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς της περιοχής. Στήριξε με κάθε τρόπο τους μεγαλοξενοδόχους, ενώ οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία παραμένουν με χαμηλά μεροκάματα, απλήρωτοι , με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Ο τομέας της Πρόνοιας και γενικά οι λαϊκές ανάγκες έχουν στριμωχτεί στην καλή θέληση των χορηγών και στον εθελοντισμό.
Λίλα Καφαντάρη
Αντίστοιχα στο Δήμο, ακολουθώντας τα ίδια βήματα, την ίδια στρατηγική, Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση, υποστήριξαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που διαμορφώνουν όλοι οι μηχανισμοί του αστικού συστήματος.  Απαξίωση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις , αυξήσεις σε τέλη και πρόστιμα, αντικατάσταση του απαραίτητου προσωπικού με εργαζόμενους φθηνούς μέσα από προγράμματα, αποτέλεσαν τον βασικό άξονα της πολιτικής του Δήμου.
Λίλα Καφαντάρη και Τάκης Πότσος
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, πρωταγωνίστησαν στην διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Για τη κατάργηση των τροφείων, για μέτρα αντιπυρικής προστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για την διεκδίκηση πόρων που πρέπει να διατεθούν για την αντιμετώπιση οξυμένων λαϊκών αναγκών. Για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας,  της αξιοποίησης όλου αυτού του πλούτου που διαθέτει ο τόπος μας για  να καλυφθούν οι ανάγκες σε φθηνή ενέργεια, νερό, ανάγκες σε πολιτισμό, αθλητισμό , αναψυχή.
Μαζί με το ταξικό κίνημα έγιναν παρεμβάσεις στα συμβούλια για την πληρωμή και την προστασία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να μην περάσουν οι σχέσεις δουλείας μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, να μην γίνεται διακοπή νερού σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.
Μαζί με το λαϊκό κίνημα, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  συνεχίζει να αγωνίζεται για να μη κλείσει καμιά δομή και υπηρεσία του Δήμου, να στηριχθούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΗΦΗ με επαρκή χρηματοδότηση και διεύρυνσή τους. Να χρηματοδοτηθούν γενναία οι Παιδικοί Σταθμοί, να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονιών για την επόμενη περίοδο. Κατάργηση των τροφείων. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία στις υπηρεσίες και τα έργα του Δήμου. Να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση στη καθαριότητα, στο νερό, στις δημοτικές συγκοινωνίες.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε σχολεία , κτηριακές κοινωνικές υποδομές για την κάλυψη αθλητικών, πολιτιστικών, προνοιακών αναγκών, έργα για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής έγινε και το πρωί  περιοδεία στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, όπου η Λίλα Καφαντάρη συζήτησε με τους εργαζόμενους τις τελευταίες εξελίξεις και το πρόβλημα με την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ)  και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων  του στην «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» με Π.Δ.
Εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση από όλους τους εργαζόμενους για την εξέλιξη αυτή, η οποία θα ανοίξει το δρόμο και για απολύσεις, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του ιστορικού υλικού που υπάρχει στο Κτηματολόγιο και αποτελεί περιουσία του Δωδεκανησιακού λαού.
Εκφράστηκε η διάθεση συντονισμού δράσης με άλλους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τα λαϊκά στρώματα, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική,  η ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης για τον εκσυγχρονισμό του ήδη υφιστάμενου κτηματολογίου και η αξιοποίησή του προς εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. 


Ρόδος 6 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/