Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Τα πειράματα θα βλάψουν σοβαρά τον τουρισμό

Ρόδος, 27 Mαρτίου 2021

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Τα πειράματα θα βλάψουν σοβαρά τον τουρισμό

Να τινάξει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες γίνονται στη Ρόδο για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, απειλεί τορπίλη…ολλανδικής προελεύσεως.
Ο λόγος για το… πείραμα που επιχειρεί ταξιδιωτικό γραφείο της Ολλανδίας, που ανακοίνωσε ότι θα φέρει τουρίστες για διακοπές διάρκειας οκτώ ημερών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου για να … διαπιστωθεί αν ο τουρισμός είναι εφικτός μέσα στην πανδημία.
Σημειώνεται πως στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τόσο ο δείκτης μεταδοτικότητας, όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Το σχέδιο επιχειρείται προφανώς, για να μειωθεί η κοινωνική κόπωση και να βρεθεί τρόπος για να κάνουν με ασφάλεια τις διακοπές τους οι Ολλανδοί. Δεν παύει όμως να είναι ένα παράτολμο σχέδιο, που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων τόσο στην Ρόδο, όσο και στην χώρα προέλευσης των τουριστών κάτι που θα έχει, αντίκτυπο αρνητικό αντίκτυπο για τον προορισμό.
Όσοι δεν γνωρίζουν και πολλά από τουρισμό, θα το δουν ως προπομπό για την έναρξη της σεζόν και ευκαιρία, να αποδειχθεί πως η Ρόδος είναι ένας ασφαλής προορισμός για διακοπές.
Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια δοκιμή, που κρύβει μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους τους τουρίστες και τον προορισμό.
Ποιος θα διασφαλίσει πως οι Ολλανδοί τουρίστες που θα έρθουν στα πλαίσια της δοκιμής στη Ρόδο, θα μείνουν και τις οκτώ ημέρες αυστηρά εντός του ξενοδοχείου. Γιατί διακοπές για το μέσο Ευρωπαίο σημαίνει και διασκέδαση και επισκέψεις στην αγορά και τα αξιοθέατα.
Ακόμη και αν η δοκιμή πετύχει θα έχουμε ένα νέο μοντέλο που θα επιχειρηθεί να καθιερωθεί στον τουρισμό, αλλά θα είναι αποτυχημένο από τη γένεση του.
Η αποτυχία συνίσταται στο γεγονός, ότι το μοντέλο αυτό θα ευνοεί αποκλειστικά τα ξενοδοχεία και όχι την τοπική οικονομία, αφού οι τουρίστες δεν θα έχουν πρόσβαση στην αγορά.
Αυτός ο τύπος τουρισμού, θα δώσει τη χαριστική βολή στα τουριστικά καταστήματα, στην εστίαση, στα ταξί, τις δημόσιες συγκοινωνίες και άλλους κλάδους, που ήδη βρίσκεται στην εντατική από πέρσι .
Σε τι θα ωφελήσει λοιπόν ένα πείραμα, αν είναι να πληγεί θανάσιμα η τοπική οικονομία.
Η έναρξη η εξέλιξη και κυρίως τα αποτελέσματα της περσινής σεζόν δείχνουν, πως στον τουρισμό δεν έχουν θέση τα πειράματα, αλλά τα μέτρα και κυρίως οι πολιτικές, που θα στηρίξουν τους εργαζόμενους τους επιχειρηματίες και την οικονομία .
Γιατί το …βλέποντας και κάνοντας που είθισται να εφαρμόζει η κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/