Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Η κυβέρνηση συνεχίζει να τιμωρεί τους εκμισθωτές ακινήτων για επαγγελματική χρήση

Ρόδος, 19 Mαρτίου 2021

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Η κυβέρνηση συνεχίζει να τιμωρεί τους εκμισθωτές ακινήτων για επαγγελματική χρήση και να μην τους δίνει τα χρήματα για τα ενοίκια που θα εισέπρατταν

Σε δεινή θέση βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό, οι εκμισθωτές ακινήτων για επαγγελματική χρήση, τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά του νομού Δωδεκανήσου.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στα μισθώματα που θα εισέπρατταν έστω και μειωμένα σε ποσοστό 40%, συνεχίζουν να μένουν στα λόγια, με συνέπεια να μην ξέρουν τι να κάνουν πώς να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Εκπρόσωποι των ιδιοκτητών έχουν ήδη στείλει επιστολή προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Οι εκμισθωτές ακινήτων για επαγγελματική χρήση είναι σε απόγνωση όπως ανέφεραν, γιατί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για τα διαφυγόντα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Κάποιοι είναι σε ακόμη χειρότερη θέση, αφού δεν εισέπραξαν καν τις αποζημιώσεις των μηνών Μαρτίου Οκτωβρίου του 2020.
Αποτέλεσμα της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση, χειρίζεται το θέμα είναι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ( προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους από την μικρομεσαία τάξη) να μην μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις, που έχουν προς το κράτος και παράλληλα να επιβιώσουν γιατί αυτά είναι τα μοναδικά τους εισοδήματα.
Δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο κράτος.
Όσοι ποντάρισαν στην πολύ καλή τουριστική σεζόν του 2019 πήραν δάνεια και αγόρασαν ακίνητα, για να έχουν εισοδήματα από αυτά είναι σε απελπιστική θέση εξαιτίας της ανευθυνότητας με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε τις δόσεις των δανείων τους.
Σε απόγνωση είναι και όσοι περίμεναν να συμψηφιστούν, οι αποζημιώσεις των ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο – Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, με βεβαιωμένες οφειλές που είχαν.
Μάλιστα στην πλειονότητα τους ανακουφίστηκαν όταν τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε, νέα μείωση στα ενοίκια και περίμεναν να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους .
Έμειναν όμως με την ελπίδα γιατί οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν και τα χρήματα δεν κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους.
Ώρα είναι η κυβέρνηση να πάψει να τιμωρεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να τους καταβάλλει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται ώστε να μπορέσουν και τις υποχρεώσεις τους να πληρώσουν και να επιβιώσουν.
Διαφορετικά θα έχουμε μπροστά μας, άλλη μια απόδειξη αποτυχημένων χειρισμών στα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/