Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πέμπτης 18 Μάρτη στις 4.30μμ στην πλ. Κύπρου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 4.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Ένας χρόνος πανδημία, 1,5 χρόνος εκτός δουλειάς!
Όλοι στη δουλειά με ΌΛΑ τα δικαιώματά μας.
Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Η αβεβαιότητα και η αγωνία για την επιβίωση έχει κορυφωθεί.
Οι οικογένειες μας ζουν όλο αυτό το διάστημα με τα επιδόματα. Οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στα σπίτια μας ζητώντας να εξοφληθούν άμεσα οι απλήρωτοι λογαριασμοί, μας κόβουν το ρεύμα.
Στα ξενοδοχεία που δουλεύουμε μας τηλεφωνούν ότι αν θέλουμε να πιάσουμε δουλειά, θα πρέπει να δεχτούμε να μειωθεί ο μισθός μας. Αλλού συγκαλυμμένα και αλλού πιο φανερά μας απειλούν με απόλυση. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη οι απειλές έχουν γίνει πράξη. Πετώντας στο δρόμο συναδέλφους που σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν μεροκάματο.
Από την άλλη ενώ είμαστε σε αυτή την κατάσταση έχουμε να ανησυχούμε για το τι θα γίνει αν αρρωστήσουμε. Πολλοί απο μας αναβάλλουν τις εξετάσεις τους, τη θεραπεία τους, ή το χειρουργείο που πρέπει να κάνουν, γιατί το δημόσιο σύστημα έχει μπουκώσει και λεφτά για να γίνει σε ιδιώτη δεν υπάρχουν.
Τι θα γίνει με τα παιδιά μας που αυτή τη χρονιά την έβγαλαν στο σπίτι τον περισσότερο καιρό, με την τηλεεκπαίδευση να γίνεται μετ΄εμποδίων, με πολλούς από εμάς να σκεφτόμαστε αν θα έχουμε ρεύμα και ίντερνετ για να συνεχίσουν.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι περαστική. Ο στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι την κάνουν μόνιμη.
Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να περάσουν ότι δεν μπόρεσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η τρομοκρατία απέναντι στο λαό, η βία και η καταστολή.
Όσο όμως ανάγκη και αν έχουμε, τα προβλήματα και η οργή μας έχουν πια ξεχειλίσει. Φτάνει πια. Δεν μπορούμε και δε θα ανεχτούμε να μας αφαιρεθεί κανένα δικαίωμα. Δε θα ανεχτούμε να χτυπιέται όποιος αντιδράει. Θα οργανώσουμε την πάλη μας και θα απαντήσουμε.
Διεκδικούμε:
Να παρθούν πίσω εδώ και τώρα όλες οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθων στα ξενοδοχεία της Ρόδου.
Να στελεχωθεί το νοσοκομείο της Ρόδου και τα κέντρα υγείας με προσωπικό για να έχει ο κόσμος πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και για τον κορωνοϊό και συνολικά για την υγεία του.
Να σταματήσει η καταστολή και η τρομοκρατία του λαού. Ούτε σκέψη για νόμους που φακελώνουν τα Σωματεία και βάζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στην απεργία και τους αγώνες. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την περίοδο της πανδημίας
Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό χωρίς καμία υποχώρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/