Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κανείς μόνος του στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία. Συνάντηση εργασίας του Χ. Κοκκινου με το προεδρείο του Εργατουπαλληλικου Κέντρου Ρόδου

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" -ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Ρόδος 30.3.21

" Κανείς μόνος του στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία. Συνάντηση εργασίας του Χ. Κοκκινου με το προεδρείο του Εργατουπαλληλικου Κέντρου (ΕΚΡ) Ρόδου" .

Στα πλαίσια των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς των νησιών μας και την βούληση να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " συναντήθηκε στο ΕΚΡ με τον Πρόεδρο του κ.Παναγιώτη Εγγλεζο και τον επί σειράς ετών στελεχος του και Πρόεδρο των Οικοδομών Ρόδου κ.Νίκο Τριπολίτη .
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας και κατανόησης αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα επιτυχημένες δράσεις του ΕΚΡ και συμφωνήθηκε η αναδειξη των προβλημάτων και η συμπόρευση σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα παρακάτω ζητήματα :
- Να λάβουν το επίδομα- ενίσχυση των 534 € ολοι οι εργαζόμενοι της περιοχης μας που είχαν εξαιρεθεί όπως: οι εργαζομενοι ως οδηγοί ΤΑΧΙ, οι εργαζόμενοι στα ΚΑΕ Ρόδου και στο αεροδρόμιο Ρόδου .
- Παράταση των επίδοματων μέχρι το Μάιο του 2021 για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και με την προοπτική ότι τότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδο και θα έχουν πρόσβαση και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας .
- Με δεδομένο ότι το 2020 ήταν " κουτσουρεμενη " η τουριστική περίοδος και εργάστηκαν λιγότερο από το απαιτούμενο διάστημα για να τεκμηριώσουν το επίδομα ανεργίας αρκετοί συμπολίτες μας , να υπάρχει" ελαστικότητα " στην προσμέτρηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του.
- Να μειωθεί η γραφειοκρατία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ενίσχυση των απόρων από τα "Κοινωνικά Παντοπωλεία" της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου και των Δήμων.
- Να διερευνηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης χιλίων (1000)περίπου απόρων ατόμων της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμφωνα με την πρακτική που έχει αναγγείλει και αναμένεται η υλοποίηση του από τον Δήμο Ροδίων.
Για τους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα:
- Να αξιοποιείται το ντόπιο εργατικό δυναμικό στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι.
- Να μεριμνήσει το κράτος για οικονομική ενίσχυση τους διότι αφενός αρκετοί είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι και αφετέρου έχουν λάβει μόνο 800€ σε όλο το διάστημα της πανδημίας του covid-19!
-Να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ Τοπική Δ/νση Ειδικών Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας διότι το περιοχή μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλητής στα εργατικά ατυχηματα και θανάτους...
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και ενεργών πολιτών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η οργανωμένη πολιτεία (κυβέρνηση, Περιφέρεια , Δήμοι,κτλ) να μην αφήσουν κανένα πολίτη που έχει ανάγκη μονο του στην κρίση της πανδημίας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/