Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Τα πειράματα για τον έλεγχο της πανδημίας θα βλάψουν και τον τουρισμό

Ρόδος, 24 Mαρτίου 2021

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Τα πειράματα για τον έλεγχο της πανδημίας 
θα βλάψουν και τον τουρισμό

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και οι εργαζόμενοι του τομέα που είναι στην αναμονή.
Η έναρξη της σεζόν όμως είναι ακόμη μακριά αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του τουρισμού παρά το αισιόδοξο κλίμα, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
Τα δημοσιεύματα μερίδας του Βρετανικού Τύπου κατεδαφίζουν, το αφήγημα της κυβέρνησης τόσο για το άνοιγμα του τουρισμού το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όσο και για την αίσια έκβαση της φετινής σεζόν.
Προσπαθούν να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα, στις τάξεις των Βρετανών και να τους πείσουν πως η Ελλάδα, φταίει για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τους και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να την επισκέπτονται.
Οι Βρετανοί δηλαδή δεν απειλούνται μόνο με τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν αν επιχειρήσουν ταξίδια και διακοπές στην Ελλάδα πριν το τέλος Ιουνίου, αλλά και από τις μελέτες όπως αυτές για τις οποίες γίνεται λόγος στην διαδικτυακή σελίδα του Sky News στο Ην. Βασίλειο.
Οι επιστήμονες που τις συνέταξαν ισχυρίζονται πως η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη πηγή εισαγόμενων λοιμώξεων μεταξύ του περασμένου Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, αποτελώντας το 21% των νέων περιπτώσεων, σε σύγκριση με το 16% για την Κροατία και 14 % για την Ισπανία.
Αιτιολογούν τις απόψεις τους λέγοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ταξιδιώτες που προέρχονταν από την Ελλάδα δεν χρειάζονταν να μπουν σε καραντίνα με την επιστροφή τους από τους διακοπές.
Με αυτά όχι μόνο καταρρέει ήδη το περσινό success story της κυβέρνησης για τον τουρισμό αλλά γίνεται και μπούμερανκ για τη φετινή σεζόν. Η βρετανική τουριστική αγορά είναι από τους στυλοβάτες τόσο του ελληνικού όσο και του Ροδίτικου τουρισμού και κινδυνεύει να χαθεί αν δεν δοθούν απαντήσεις.
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να είναι στη νιρβάνα του αισιόδοξου σεναρίου της και δεν δείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά, το στοίχημα της φετινής σεζόν θα χαθεί, αφού η βρετανική αγορά θα παρασύρει σημαντικές για τα νησιά μας τουριστικές αγορές.
Όπως εδώ και αρκετό καιρό έχει αναφέρει το ΜέΡΑ 25, το πιο σημαντικό ανάχωμα κατά της πανδημίας, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά και από άποψη τουρισμού, είναι η ενεργητική αντιμετώπιση της με πραγματικά μαζικά τεστ και ταχύτατο εμβολιασμό του πληθυσμού. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και στα δύο. Επέλεξε να μη δημιουργήσει δίκτυο μαζικών τεστ και εμβολιασμού και φυσικά, δεν φρόντισε να διασφαλίσει επαρκή εμβόλια που να καλύπτουν τις ευπαθείς ομάδες, τους κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Δεν μπορεί οι δήμαρχοι των νησιών να ερίζουν μεταξύ τους σε δημόσιες συνεδριάσεις, για τους εμβολιασμούς και να μην ζητούν όλοι μαζί, την επιτάχυνση της διαδικασίας όταν στη Λέρο υπήρχαν 100 κρούσματα ενώ τα περιστατικά με την εξάπλωση της νόσου στην Αστυπάλαια αυξάνονται ραγδαία ημέρα με την ημέρα.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά την απαίτηση για την διενέργεια rapid test στις πύλες εισόδου εξόδου της χώρας για τον έλεγχο και τον περιορισμό των κρουσμάτων.Και ας αφήσουν τα πειράματα με τα self test που όχι μόνο δεν θα βοηθήσουν αλλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση.
Τα πειράματα στην υγεία θα βλάψουν ανεπανόρθωτα και τον τουρισμό. Ας το αντιληφθούν επιτέλους στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/