Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Για το Γκολφ Αφάντου. "Η όποια επένδυση προκριθεί θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό της στόχο να καταστήσει την Ρόδο διεθνή προορισμό για golfers..."


Ρόδος, 2 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αποστολή των θέσεων του Δήμου Ρόδου, σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το σχεδιαζόμενο από το ΤΑΙΠΕΔ έργο στην έκταση του Γκολφ Αφάντου, απευθείας στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΚΑ και όχι διαμέσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ζήτησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά”  κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο λόγος που ο κ. Χατζημάρκος προχώρησε στο παραπάνω αίτημα έχει να κάνει με το θέμα που αναδείχθηκε ως κυρίαρχο στην συζήτηση που έγινε στον Δήμο Ρόδου, και δεν είναι άλλο από τον χαρακτήρα της επένδυσης.
Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μαρτίου συμφωνήθηκε πως η όποια επένδυση προκριθεί θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό της στόχο να καταστήσει την Ρόδο διεθνή προορισμό για golfers ενώ  θα πρέπει να αποφευχθεί η υλοποίηση επένδυσης που θα έχει στο επίκεντρο την ανέγερση και εκμετάλλευση, με την μορφή της μίσθωσης ή πώλησης, κατοικιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που συμφωνήθηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητηθεί να περιορισθεί σε 15% το ποσοστό της συνολικής δόμησης που προβλέπεται στην συγκεκριμένη έκταση για την ανέγερση (παραθεριστικών η μη) κατοικιών. Με την θέση αυτή συντάχθηκε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ιάκωβος Γρύλλης ο οποίος συμμετείχε στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε το ανωτέρω θέμα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η θέση του Δήμου Ρόδου θα αποτελέσει οδηγό και για τις δικές τους αποφάσεις, η ανάρτηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΒΕ2Ω7ΛΞ-Λ18) ανέδειξε ότι στην γνωμοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προτείνεται σαν προσφορότερο το σενάριο που προβλέπει την κατασκευή κατοικιών σε ποσοστό 50% επί της συνολικής δόμησης.

Μετά και την αποδοχή από πλευράς του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά της πρότασης του κ. Χατζημάρκου, για απευθείας αποστολή στο ΥΠΕΚΑ των θέσεων του Δήμου Ρόδου, ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

“Είναι δικαίωμα του κάθε φορέα και πολιτικού οργάνου να διαμορφώνει την πρόταση του όπως επιθυμεί. Εμείς, στον Δήμο Ρόδου, καταφέραμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που τιμά και τις δύο πλευρές που συμμετείχαν, να διαμορφώσουμε κοινή θέση, με συντριπτική πλειοψηφία, και μάλιστα σε συνεργασία και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο επιστημονικό φορέα, το ΤΕΕ.  Δεν ασκώ κριτική στην πολιτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι δικαίωμα του να έχει την θέση που επιθυμεί. Επειδή το σημείο στο οποίο εστιάσαμε ουσιαστικά θα καθορίσει και τον χαρακτήρα της επένδυσης και επειδή η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου όχι απλώς δεν μας καλύπτει αλλά μας βρίσκει αντίθετους, εμείς οφείλουμε να εκφράσουμε τις δικές μας θέσεις  αυτοτελώς και απευθείας στο αρμόδιο όργανο του ΥΠΕΚΑ. Χαίρομαι για την σύμφωνη γνώμη επί του θέματος και του κ. Κουσουρνά και βέβαια δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου αφού από όσα είχα ακούσει από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας,  είχα μείνει με την εντύπωση ότι η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν σεβαστή. Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μία πρόταση με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Αναρωτιέμαι μόνο πως περιμένουμε να εισακουστούμε από το ΤΑΙΠΕΔ όταν σε τοπικό επίπεδο αυτό φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Όλοι θέλουμε να δούμε την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου να υλοποιείται, αλλά δεν ξεχνάμε και την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να κρατάμε από το ΤΑΙΠΕΔ. Μία απόσταση που ουσιαστικά προστατεύει τον τόπο μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/