Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει στην λογική των πυροσβεστικών λύσεων…


Ρόδος, 24 Απριλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο τελευταίος σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας και της  Β’ ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου που προβλέπει την κάλυψη των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου σε ιατρικό προσωπικό μέσω της μεταφοράς σε αυτά προσωπικού που υπηρετεί στην Ρόδο, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων της Ρόδου και ειδικότερα των κατοίκων της Ανατολικής και Νότιας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου θα μετακινηθούν προς τα νησιά της Μεγίστης και της Τήλου δύο γιατροί που σήμερα υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και στο “άγονο” Περιφερειακό Ιατρείο Κατταβιάς.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο Περιφερειακό Ιατρείο Κατταβιάς ο γιατρός που έλαβε την σχετική εντολή μετακίνησης είναι και ο μοναδικός γιατρός που  υπηρετεί σε αυτό !

Η αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να καλύπτονται όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου από ιατρικό προσωπικό είναι το τελευταίο που θα αμφισβητήσουν ή θα εμποδίσουν οι κάτοικοι της Ρόδου. Όμως, αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για το Υπουργείο Υγείας και τις υπηρεσίες του, που οφείλουν άμεσα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των νησιών χωρίς εσωτερικές μετακινήσεις-μπαλώματα που δημιουργούν ίσο αριθμό νέων προβλημάτων με αυτά που λύνουν.

Επιπλέον, εξακολουθεί να είναι προβληματική η λειτουργία και του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου αφού μετά την αφαίμαξη που υπέστη στο προσωπικό του μέσω αποσπάσεων,  μεταθέσεων και μετατάξεων από την κεντρική διοίκηση του, σήμερα αναζητά λύσεις μέσω άλλων φορέων.
  
“Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει στην λογική των πυροσβεστικών λύσεων που ουσιαστικά μεταφέρουν το πρόβλημα από την μία προβληματική σε μία άλλη.  Ούτε φυσικά θα επιτρέψουμε ποτέ να επιβραβευθεί η λογική του εμφυλίου μεταξύ των νησιωτών που σήμερα επιδιώκεται. Απαιτούμε την μόνιμη κάλυψη όλων των νησιών μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν διαπραγματευόμαστε ούτε το οικονομικό ούτε το πολιτικό κόστος της υγείας μας”,
δήλωσε σχετικά με το ζήτημα ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/