Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία
Σάββατο 27/4/2013, 12 μ., στο Περιβολάκι της Νίκαιας.Φασιστική επίθεση με 2 τραυματίες, έγινε την Πέμπτη 18/4/2013 στις 7.30 το απόγευμα 300 μέτρα από τα γραφεία-ορμητήριο της Χρυσης Αυγής στη Νίκαια, από τάγμα εφόδου νεοναζί αποτελούμενο από 10 φουσκωτούς μπράβους με ομοιόμορφη φασιστική περιβολή. Οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν εναντίον μελών της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" και του ΣΥΡΙΖΑ στην Νίκαια που κολλούσαν αφίσες και προπαγάνδιζαν αντιφασιστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Απριλη.

 Καταδικάζουμε την επίθεση που παραπέμπει σε άλλες εποχές βίας και παρακρατικής τρομοκρατίας και απαιτούμε την σύλληψη και τιμωρία των δολοφόνων φασιστών. Απαιτούμε επιτέλους από την αστυνομία να σταματήσει την ανοχή και την κάλυψη στις επιθέσεις, σταματώντας, έστω και τώρα, το γαϊτανάκι των δολοφονικών επιθέσεων. Αν το θελήσει έχει τον τρόπο.

 Η άμεση ενωτική απάντηση και κινητοποίηση του λαού της Νίκαιας καθώς και όλου του Πειραϊκού λαού είναι η άμεση αυτονόητη πράξη περιφρούρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Στην Νίκαια και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, στις γειτονιές που τόσα υπέφεραν από τον φασισμό και τον ναζισμό, στις προσφυγογειτονιες που εζησαν το σαράκι του ρατσισμού, ο φασισμός δεν θα σηκώσει κεφάλι.

 Οι φασίστες αξιοποιούν την πολιτική της "σκούπας" και των στρατοπέδων συγκέντρωσης του "Ξένιου Δία" του κ. Δένδια που οδηγεί σε Μανωλάδες, για να επεκτείνουν πλέον τη δολοφονική τους δράση από τους μετανάστες σε όλους όσοι αντιδρούν στο φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αξιοποιούν την απόγνωση και την εξαθλίωση ευρύτατων τμημάτων της κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της τρόϊκας και της συγκυβέρνησης, επιχειρώντας να στρέψουν την οργή του κόσμου ενάντια σε όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Στηρίζονται στη γενίκευση και κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής και του περιορισμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων αγωνίζονται, από τις Σκουριές μέχρι τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, επιχειρώντας να συμπληρώσουν την κρατική με παρακρατική βία.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Νίκαιας, οι νέοι, άνδρες και γυναίκες, ντόπιοι και μετανάστες, ενωτικά και αποφασιστικά απαντάμε με τη μαζική μας κινητοποίηση:

 Καλούμε το Σάββατο, 27 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Περιβολάκι σε ένα μεγάλο Παμπειραϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και σε πορεία που θα περάσει από τις γειτονιές της Κοκκινιάς, και θα καταλήξει στην πλατεία Κρήνης.


 • ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
• ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σωματείο και Σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Νίκαιας/Ρέντη • Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων - Ρέντη • Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”• Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό & τη Φασιστική Απειλή • Παμπειραϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο • Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά • Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά • Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο “Το Λιμάνι της Αγωνίας” • Δημοτική Κίνηση Νίκαιας “Κόντρα στο Ρεύμα” • Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού “Πάμε Αλλιώς” • Αλληλεγγύη για όλους στην Νίκαια - Κορυδαλλό - Πειραιά • Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού • ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


 Στη συγκέντρωση καλούν οι Δήμοι Νίκαιας/Ρέντη και Κορυδαλλού


 https://www.facebook.com/events/367405813376586/Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Κρατικού Νίκαιας που διώξανε σήμερα τους Χρυσαυγίτες από το Νοσοκομείο, καλούν στο αντιφασιστικο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 12 στο περιβολάκι. Για τους φασίστες, δεν υπάρχει πλέον χώρος στην Κοκκινιά. Τα γραφεία σας και δρόμο! (Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό")

Ακολουθεί η ανακοίνωση των γιατρών του κρατικού και το κάλεσμα των οργανωτών για την αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ


24/4/2013

Σήμερα και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική.
Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρα...σης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση:
Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.
Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω «κυρίους». Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε.
Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τους συγγενείς των ασθενών μας και όλο το λαό της ηρωϊκής Κοκκινιάς σε μαζική συμμετοχή στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι (12), στο Περιβολάκι.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΑΛΛΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ!
----------------------------------------------------------------

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037,www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/