Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑ ( 23/4/2013 ):
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΗ, 12 μεσ., ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΝΙΚΑΙΑΣ
Το Σάββατο 27 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στο Περιβολάκι της Νίκαιας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, κάθε δημοκρατικό πολίτη της Νίκαιας και του Πειραιά, άνδρα ή γυναίκα, ντόπιο ή μετανάστη, για να απαντήσουμε μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά την κλιμακούμενη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα από τότε που άνοιξε τα γραφεία της κοντά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.


Πιο πρόσφατο κρούσμα, η επίθεση με 2 τραυματίες, που έγινε την Πέμπτη 18/4/2013 στις 7.30 το απόγευμα 300 μέτρα από τα γραφεία-ορμητήριο της Χρυσης Αυγής στη Νίκαια, από τάγμα εφόδου νεοναζί αποτελούμενο από 10 φουσκωτούς μπράβους με ομοιόμορφη φασιστική περιβολή. Οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν εναντίον μελών της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας που κολλούσαν αφίσες και προπαγάνδιζαν τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Απριλη.
Η άμεση ενωτική απάντηση και κινητοποίηση του λαού της Νίκαιας καθώς και όλου του Πειραϊκού λαού αποτελεί αυτονόητη πράξη περιφρούρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Οι δρόμοι της Νίκαιας ανήκουν στο λαό της και όχι σε νεοναζί τραμπούκους. Στην Νίκαια και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, στις γειτονιές που τόσα υπέφεραν από τον φασισμό και τον ναζισμό, στις προσφυγογειτονιες που εζησαν το σαράκι του ρατσισμού, ο φασισμός δεν θα σηκώσει κεφάλι.

Οι φασίστες αξιοποιούν την απόγνωση και την εξαθλίωση ευρύτατων τμημάτων της κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της τρόϊκας και της συγκυβέρνησης, επιχειρώντας να στρέψουν την οργή του κόσμου ενάντια σε όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Στηρίζονται στη γενίκευση και κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής και του περιορισμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων αγωνίζονται, από τις Σκουριές μέχρι τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, επιχειρώντας να συμπληρώσουν την κρατική με παρακρατική βία. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Νίκαιας, οι νέοι, άνδρες και γυναίκες, ντόπιοι και μετανάστες, ενωτικά και αποφασιστικά απαντάμε με τη μαζική μας κινητοποίηση.Καλούμε το Σάββατο, 27 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Περιβολάκι σε ένα μεγάλο Παμπειραϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και σε πορεία που θα περάσει από τις γειτονιές της Κοκκινιάς, και θα καταλήξει στην πλατεία Κρήνης:
• ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ • ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σωματείο και Σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Νίκαιας/Ρέντη • Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων - Ρέντη • Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”• Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό & τη Φασιστική Απειλή • Παμπειραϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο • Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά • Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά • Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο “Το Λιμάνι της Αγωνίας” • Δημοτική Κίνηση Νίκαιας “Κόντρα στο Ρεύμα” • Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού “Πάμε Αλλιώς” • Αλληλεγγύη για όλους στην Νίκαια - Κορυδαλλό - Πειραιά • Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού • ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΣτη συγκέντρωση και την πορεία, συμμετέχουν και καλούν οι Δήμοι Νίκαιας/Ρέντη και Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/