Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΗΚΚΙ: Το θανάσιμο πλήγμα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί καίριο πλήγμα και εναντίον της χώρας μας


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
         www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
       Απόφαση της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ για τις εξελίξεις στην Κύπρο
                                                          Από το Γραφείο Τύπου
Το θανάσιμο πλήγμα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί καίριο πλήγμα και εναντίον της χώρας μας και προάγγελο νέων δεινών για όλους τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου.
Η οικονομική επέκταση της Γερμανίας μέσω του ΕΥΡΩ προς τον Νότο και οι γεωστρατηγικές απαιτήσεις των ΗΠΑ στη Ν. Α. Μεσόγειο και τη Συρία οδηγούν σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ΄ επέκταση σε διάρρηξη του
ενιαίου αμυντικού χώρου Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη και γεωπολιτική - εθνική αυτή την φορά κρίση την χώρα μας και τον Ελληνισμό.
Το θανάσιμο πλήγμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι απαράδεκτες δηλώσεις και το «μισά - μισά» για το Αιγαίο του Τούρκου πρωθυπουργού κατά την εκεί επίσκεψη Σαμαρά, και οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ που εκβιάζουν επίσημα την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Κύπρου, πιστοποιούν μια νέα περίοδο του ολοκληρωτικού πολέμου που δέχεται η χώρα.
Με φορέα την Οικονομική Νομισματική Ένωση της Ε. Ένωσης και με την συνδρομή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν αναγάγει σε στρατηγικό τους εταίρο το επεκτατικό καθεστώς της Άγκυρας γίνεται προσπάθεια η «κρίση χρέους» να μετεξελιχθεί σε ταυτόχρονη γεωπολιτική κρίση με ζητούμενο την αδρανοποίηση των διεθνών συμφωνιών της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947, και των αποφάσεων του ΟΗΕ του 1969 για την Κύπρο, που καθορίζουν τα μεταπολεμικά σύνορα της περιοχής.
Οι άθλιες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ που επακολούθησαν του Γερμανικού χτυπήματος στην Κύπρο δεν ήταν παρά επανάληψη των δηλώσεων περί συνεκμετάλλευσης του Ελληνικού ορυκτού πλούτου που έκανε το καλοκαίρι στην Αθήνα ο Αμερικανός υφυπουργός Φίλιπ Γκόρτον. 
Με επίκεντρο τη ζώνη Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη οδηγούμαστε σε ρευστοποίηση των συνόρων, αναδιάταξη και «περιφερειακή ολοκλήρωση» της χώρας μας και της Βαλκανικής υπό τις γεωπολιτικές, γεωοικονομικές και πολιτισμικές βλέψεις του στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας στο οποίο η σύμπραξη ΗΠΑ και Γερμανίας έχει αναθέσει τον  έλεγχο των στρατηγικών σημείων και του ορυκτού της πλούτου της περιοχής.
Προς την κατεύθυνση αυτή συντείνει και ο πολυκερματισμός της χώρας σε ΕΟΖ ανά Περιφέρεια Καλλικράτη βάσει του σχεδίου της «Ευρώπης των Πόλεων και των Περιφερειών» του 1995, που θα αντικαταστήσει την Ευρώπη των εθνών - κρατών, με πρώτη προωθούμενη ΕΟΖ την Περιφέρεια της Θράκης.
Η Ελληνική και η Κυπριακή άρχουσα τάξη αγκιστρωμένες στα κέρδη απ΄ το ΕΥΡΩ και την συμμετοχή στο μεγάλο  deal της Παγκοσμιοποίησης ακολουθούν σήμερα την πλέον υπόδουλη πολιτική που γνώρισε από το 1973 ο τόπος. Η πολιτική αυτή τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Άγκυρας και του Ευρωατλαντισμού και για τούτο καθίσταται στις σημερινές συνθήκες άκρως επικίνδυνη και ικανή να οδηγήσει σε νέες εθνικές τραγωδίες και τετελεσμένα σε βάρος της χώρας.  
Το ΔΗΚΚΙ θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει αγώνας υπεράσπισης του λαού χωρίς την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Ούτε μπορεί να υπάρξει καταγγελία του Μνημονίου και των Δανειακών και παραγωγική ανασυγκρότηση υπό την δαμόκλειο σπάθη και τον εκβιασμό τετελεσμένων στα Ανατολικά μας σύνορα.
Τα ζητήματα υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας πρέπει να απασχολήσουν τον Ελληνικό λαό και να τεθούν στον αγώνα του κατά του Μνημονίου 
Η διατύπωση «Ενιαίου Οικονομικού και Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας - Κύπρου» και η εγκατάλειψη του «Ανήκουμε στην Δύσιν» με μια αξιόπιστη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ικανή να υπερασπίσει τη χώρα, να αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματά της και να επιτύχει νέες συμμαχίες στον διαμορφούμενο «πολυπολικό» Κόσμο αποτελεί την στρατηγική απάντηση των δύο λαών στην νέα αυτή πρόκληση και τον ασύμμετρο πόλεμο του Ευρωατλαντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/