Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς, δηλώνουμε ριζικά αντίθετοι με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα στα σχολεία


ΕΠΙΧEIΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE

Ανακοίνωση
Σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς, δηλώνουμε ριζικά αντίθετοι με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα στα σχολεία, να καταργήσει οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.
Αυτό θα εντείνει των κοινωνικό διαχωρισμό διότι τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα αδυνατούν  να λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση. Στόχος τους είναι από το δημόσιο σχολείο να μη βγαίνουν  αυριανοί πολίτες με  μόρφωση, με άποψη,  που να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον,  αλλά με ελάχιστες γνώσεις , αυτές που κρίνουν απαραίτητες να διαθέτει ένα ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ για να δουλεύουν σαν σκλάβοι στις επιχειρήσεις της πλουτοκρατίας.
Ακόμα πιο εγκληματικό είναι αυτό που προωθείται για τους μαθητές των ειδικών σχολείων, που ανοίγει το δρόμο για τη μαζική μετακίνηση των παιδιών στα γενικά σχολεία, τη σταδιακή μείωση και το κλείσιμο των ειδικών σχολείων.
Σήμερα από τα 200.000 που υπολογίζεται ότι είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, μόλις τα 15.000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις.

Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας , που τσουβαλιάζει τα παιδιά σαν σακιά σε τάξεις, αφήνοντας κατά την εκτίμησή τους 1,5 τ.μ. για να κινούνται, ενώ μέχρι τώρα ήταν 2 τ.μ. το ελάχιστο για λόγους αντισεισμικής προστασίας, είναι συνέχεια της ολομέτωπης επίθεσης της συγκυβέρνησης στο λαό.
Την ίδια ώρα όμως εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας περιουσίας, δικής μας λαϊκής περιουσίας δίνεται στο μεγάλο κεφάλαιο για να κινείται και να κερδοφορεί όπως θέλει, όπου θέλει και με όποιους όρους θέλει, δίνοντας και από πάνω κίνητρα επένδυσης που προέρχονται από τη δική μας φοροληστεία.
Είναι αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των δικών μας συμφερόντων σαν εργαζόμενοι και της αστικής τάξης που έχει στα χέρια της όλη την οικονομική και την πολιτική εξουσία. 
.
Συνάδελφοι
Καμία ανοχή και αναμονή!

Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει απέξω!!!
 Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν απόφαση συμπαράστασης και   στήριξης στον δίκαιο αυτό αγώνα για την απόσυρση αυτής της απαράδεχτης πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/