Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Το 19ο Συνέδριο έκλεισε την αυλαία του, άνοιξε όμως το δρόμο, με τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις του,  για την εναλλακτική διέξοδο για το λαό στις σημερινές συνθήκες.
Διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων .
Για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.
Να ανταποκριθούμε στο να γίνουμε, έτσι το διατυπώσαμε: «Κόμμα παντός καιρού»
Ήδη το είχαμε διατυπώσει πιο καθαρά από το 15ο Συνέδριο το 1996 ότι ο σοσιαλισμός όχι μόνο είναι αναγκαίος, αλλά και επίκαιρος.
Είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σοσιαλισμός σημαίνει , δουλειά για όλους, κοινωνικά δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν υγεία και κάθε είδους περίθαλψη, ασφάλιση, παιδεία , πολιτιστική δημιουργία, κατάργηση των μονοπωλίων, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για την εργατική συμμετοχή και εξουσία που ξεκινά από τη συνέλευση στους τόπους δουλειάς και διαρθρώνεται σε όλη την έκτασης της χώρας.
Σοσιαλισμός σημαίνει ριζική ανατροπή, τσάκισμα αυτού του βάρβαρου και καθ’ όλα  σάπιου αστικού κράτους , μιας σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας, ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στη βάση του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, των πόρων της, του έμψυχου δυναμικού της, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και φυσικά αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ που σφίγγουν σαν θηλειά το λαιμό της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών και καταπιεσμένων .
Για το στόχο αυτό χρειάζεται αγώνας.
Δεν μπορεί να έρθει από μόνος του ο σοσιαλισμός. Είναι μεγάλη ανάγκη να συμμαχήσει η εργατική τάξη , η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών στη βάση της αντιμονοπωλιακής, αντικαπιταλιστικής συσπείρωσης.
Σε ενιαία κατεύθυνση για ισχυρή και μαζική λαϊκή συμμαχία, εδραιωμένη παντού από άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα για να σαρωθεί το θεριό της κρίσης, της βαρβαρότητας, για να απαντήσει μαχητικά σήμερα, να καθορίσει εξελίξεις σε όφελος του λαού.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος της εξουσίας, της λαϊκή εξουσίας και ο σοσιαλισμός. Έτσι ο λαός θα γίνει αφέντης στον τόπο του. Μέσα σε αυτή τη λαϊκή εξουσία , με τα μέλη του , τα στελέχη του , το ΚΚΕ θα δρα σαν το συνειδητό και οργανωμένο κόμμα της.
Εμείς, τονίζουμε, λέμε εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και όχι του ΚΚΕ.
Απαντήσαμε στο κεντρικό ζήτημα σήμερα
Για να οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων , από οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης  και των συμφερόντων των μονοπωλίων , είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να χαραχτεί διακριτά μέσα από τον καθημερινό αγώνα  πάλη και ρήξη, για την ανατροπή αυτής της εξουσίας των μονοπωλίων και να έχει στόχο τη Λαϊκή Συμμαχία.
Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.
Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί σε θέσεις που συσκοτίζουν την λαϊκή πάλη, αφού δε θίγουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ή άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κυρίως δεν αγγίζουν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα  μέσα παραγωγής. Εκεί βρίσκεται η αιτία των δεινών.
Σε μια τέτοια αυταπάτη θέλουν να απονεκρώσουν το λαϊκό κίνημα και να πιέσουν το ΚΚΕ για συμμετοχή σε αριστερή διακυβέρνηση, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ιστορία είναι πλούσια από «αναμορφώσεις» τέτοιου είδους του αστικού πολιτικού συστήματος. Αποτέλεσμα ήταν να  απορροφήσουν όλες τις ριζοσπαστικές διαθέσεις και αντιδράσεις των λαϊκών μαζών, τα κομμουνιστικά κόμματα όπως (Ιταλίας, Γαλλίας) κλπ και τα ενσωματώσουν  στην διαιώνιση του σάπιου , βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Να γιατί οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου , είναι ο φάρος , η καθοδήγηση της εργατικής τάξης, του λαού στη καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Να γιατί η απάντηση του λαού πρέπει να είναι το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι  τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Το ΚΚΕ μέσα από το 19ο Συνέδριό του, προειδοποίησε το λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν  για την εμπλοκή της χώρας σε ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη γειτονιά  μας. Μιλά για’ αυτό διεξοδικά. Έχουμε καθυστερήσει , χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλου του λαού , όλου του λαϊκού κινήματος.  
Ρόδος 22 Απρίλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/