Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Περιφερειακές Αρχές Β. Αιγαίου και Κρήτης σε δημιουργική εγρήγορση! Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου σε ρεσιτάλ χυδαιολογίας και "παράκρουσης "

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Ρόδος 23.4.21

-Περιφερειακές Αρχές Βορείου Αιγαίου και Κρήτης σε δημιουργική εγρήγορση .....!
-Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου σε ρεσιτάλ χυδαιολογιας και "παρά κρουσης " ....και παραμένουν αναπάντητα τα πολιτικά και κοινωνικά ερωτήματα για την "περιβόητη "αξιολόγηση του προγράμματος" ΝΗΣΙδΑ"!

Νησιωτικές περιφέρειες που διέθεσαν περισσότερα χρήματα και αναλογικότερα στις μικρομεσαιες επιχειρήσεις τους (σε σύγκριση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου " στα αντίστοιχα προγράμματα τύπου " ΝΗΣΙδΑ") βρίσκονται σε εγρήγορση και αναζητούν νέα οικονομικά "εργαλεία" για να στηρίξουν τους πολίτες τους. Είναι θετικές οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Κώστα Μουτζούρη (Περιφερειάρχη Βορειου Αιγαίου ) και του Σταυρού Αρναουτακη ( Περιφερειαρχη Κρήτης ) που ανακοίνωσαν και ζητούν και την κινητοποίηση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και την κυβερνητική συνεργασία .
Την ίδια ώρα που κάτι αντίστοιχο αναμένει η δοκιμαζομενη κοινωνία μας , τα στελέχη της Περιφερειακης Αρχής Νοτίου Αιγαίου:
- ή σιωπουν στην πολιτική και κοινωνική κριτική για το "ΝΗΣΙδΑ"
- ή επιλέγουν μονολόγους σε φιλικά Μέσα Ενημέρωσης που φτάνουν στα όρια της πολιτικής γελοιοτητας και παράκρουσης
-ή αλαζονικά χυδαιολογουν , διχάζουν και εκτίθενται με τα έμμισθα στελέχη της που επιστρατεύονται να συκοφαντήσουν συστηματικά οποίον εκφράζει αντίθετη πολιτική άποψη και καταθέτει πρότασεις για δημιουργία Νέου Δίκαιου και Διαδραστικού Προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ των νησιών μας που έχουν πληγεί από την πανδημία του covid/19 !
Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες διότι :
- Ανακοινώθηκε στις 22.4.21 από τον Κωστή Μουσουρουλη(Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης )ότι μετά απο προσπάθειες της κυβέρνησης εγκρίθηκε Νέο Πλαίσιο για τις Περιφερειακές οικονομικες ενισχύσεις από την Ε.Ε. με ευνοημένα τα Νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και την ΚΡΗΤΗ !
- Η κυβέρνηση έχει δειξει την βούληση της δίνοντας οικονομικούς πόρους στην περιοχή μας και εξασφάλισε στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 357εκ Ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, δηλαδή υπερδιπλάσιο ποσό από την προγραμματική περίοδο που εκπνέει!
-Εχουν την πολιτικη ευθύνη του "ΝΗΣΙδΑ"!
Στο ρεσιτάλ χυδαιολογιας ,λαϊκισμού και διχασμού που επιλέγει η ταραγμένη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου υπό τον κ.Χατζημαρκο επιλέγουμε με ψυχραιμία να προτείνουμε αυτό που έχει αναγκη η κοινωνία μας:
-Δημιουργία ΤΩΡΑ Νέου Προγράμματος για τις ΜΜΕ των Δωδεκανησων και των Κυκλάδων.
Τέλος παραθέτουμε τις" βάσεις" για επιχορήγηση ΜΜΕ που απαιτούσε η περιβόητη αξιολόγηση του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ και -περιεργως- μόνο στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου είχαμε κατηγοριοποιήσεις επιχειρήσεων που "γέννησαν"- λόγω του αποκλεισμού από την επιχορήγηση του 64% των ενδιαφερομένων -έντονες διαμαρτυρίες ,οργή και θυμό!
Συμφωνα με ενημέρωση μας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ν.Αιγαίου:
Τουρισμός: 73,45
Εστίαση:61,85
Μεταποίηση:33,1
και .....Εμπόριο:0,67.... (όπου και επιχορηγήθηκαν οι περισσότερες ανά κατηγορία και αριθμό ενδιαφερομένων επιχειρησεις ...).
Θυμίζουμε ότι από τις 10.109 επιχειρησεις επιδοτηθηκαν 3.705 δηλ.μόνο το 1/3 περιπου των ενδιαφερομένων ΜΜΕ
Επίσης καλούμε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να μην εισέλθει σε κλιμα εσωστρέφειας για τις επιχορηγήσεις του ΝΗΣΙδα...Αυτό "καλλιεργουν " και βολευει τους υπεύθυνους/ανεύθυνους και όχι όσους καλούνται να ....διαχειριστούν τη φτώχεια τους και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Τα συμπεράσματα έχουν βγει...Εμείς θα "σπάμε τη σιωπή" και με σεβασμο στην κοινωνία θα είμαστε δίπλα της γισ να μαθαίνει την αλήθεια με την οποία κάποιοι που εμφανίζονται ως πρωτευθυνοι πολίτες έχουν" πάρει διαζύγιο"!

ΥΓ: Μετά τη νέα αθλιότητα του κ.Ζαννετιδη είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι με συκοφάντες είναι έξω από τον αξιακό μας κώδικα για να ασχολούμαστε!
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τιε απανωτές "γκάφες " από το "γκρουπακι" των "τεχνοκρατων "-αποφοίτων Λυκείου που είναι στην ηγετικη ομάδα της Π.Ν.Α. και...σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον των νησιών μας.... Όσο και να θεωρουν την Π.Ν.Α. "κτήμα τους",όσο και να αυτοδιαφημιζονται ως " ηθικολόγοι" και ως "κατήγοροι".... η πολιτικη ανεπάρκεια τους θα γιγαντώνεται και τα ραντεβού τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη πολλαπλασιάζονται!Ας ρωτήσουν και τον κ.Περιφερειάρχη που συνεργάζονται σε πολλά ...και τους τοποθέτησε σε έμμισθες θέσεις!
Άξιο αναφοράς παντως είναι ότι ....μετά από πολύμηνο πολιτικό "ξεφωνημα" ο κ.Ζανεττιδης υποχρεώθηκε να πει και αλήθεια....!Ομολόγησε τελικα οτι είναι έμμισθος Αντιπεριφερειαρχης ...θέση που του προσφέρει ο κ.Χατζημαρκος!
Να δεχτουμε καλοπίστα και στα πλαίσια της πολιτικής κριτικής ότι δεν αμοίβεται από επιτροπές της Π.Ν.Α. όμως.... πιστεύω πως θα δεχτεί και ο ίδιος ότι ο μισθός του Αντιπερειαρχη που λαμβάνει είναι μεγαλύτερος από του δημοσίου υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λάμβανε από την υπηρεσία του... και πολύ καλύτερος από την ανεργία που βιώνουν πολλοί νησιώτες μας και ...δεν είναι τυχεροί να έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη" ...ούτε στην Π.Ν.Α.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/