Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: H ιρλανδική διάβαση στην Κρεμαστή

Ρόδος, 24 Aπριλίου 2021
ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Κύριε Περιφερειάρχη θα ακούσετε την αγωνία των κατοίκων της δυτικής πλευράς της Ρόδου και θα τους ανοίξετε την ιρλανδική διάβαση;

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της δυτικής πλευράς της Ρόδου και κυρίως της Κρεμαστής, για το γεγονός ότι η ιρλανδική διάβαση παραμένει κλειστή.
Την αγωνία των κατοίκων εργαζομένων και επιχειρηματιών, της δυτικής πλευράς του νησιού, αφουγκράστηκε το ΜέΡΑ 25 και έκανε παρέμβαση, ζητώντας από την περιφερειακή αρχή, να ανοίξει την ιρλανδική διάβαση στην Κρεμαστή, για να διεξάγεται χωρίς καθυστερήσεις η κυκλοφορία οχημάτων ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως, τουριστικών λεωφορείων και δικύκλων.
Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αυτή τη φορά, απευθυνόμενοι προς τον Περιφερειάρχη, γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται έντονα και ζητά το άνοιγμα της ιρλανδικής διάβασης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της είχε ληφθεί για την αποφυγή κάθε κινδύνου, για τους διερχόμενους οδηγούς όλων των οχημάτων αλλά αφορούσε, τη χειμερινή περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα κακές.Το καλοκαίρι εκλείπουν οι κίνδυνοι αφού και ηλιοφάνεια υπάρχει και δεν σημειώνονται βροχοπτώσεις, που θα μπορούσαν να απειλήσουν την σωματική ακεραιότητα, όλων των διερχομένων από το συγκεκριμένο σημείο.
Επιπλέον αμέσως μετά το Πάσχα, ολοκληρώνεται η προετοιμασία και ξεκινάει η λειτουργία των ξενοδοχείων του νησιού, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν κρατήσεις για το Μάιο, από τουριστικές αγορές που μπορούν να στείλουν τουρίστες στη Ρόδο, με βάση τις σχετικές υγειονομικές οδηγίες.
Ξενοδοχεία θα αρχίσουν να ανοίγουν μετά τις 10 Μαΐου και στην δυτική και στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Ως εκ τούτου για ποιους λόγους θα πρέπει να παραμένει η ιρλανδική διάβαση στην Κρεμαστή κλειστή;
Για ποιους λόγους θα πρέπει να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς του νησιού;
Για ποιους λόγους θα πρέπει επιχειρηματίες και εργαζόμενοι για λίγα μέτρα να αναγκάζονται να κάνουν παρακάμψεις χάνοντας χρόνο ;
Για ποιους λόγους θα πρέπει να αναγκάζονται σε παρακάμψεις μέσα στον κυκλοφοριακό φόρτο του καλοκαιριού και οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, που δεν πρέπει να χάνουν χρόνο για τη μεταφορά των τουριστών;
Οι πολίτες ζητούν το άνοιγμα της ιρλανδικής διάβασης στην Κρεμαστή και θα πρέπει η περιφερειακή αρχή να τους ακούσει.
Διαφορετικά να εξηγήσει σαφώς και με επιχειρήματα που να έχουν κάποια βάση αλήθειας τους λόγους, για τους οποίους δεν ικανοποιεί το αίτημα τους.

ΥΓ.
Μαθητές ιδιωτικού σχολείου είχαν βρει τη λύση στο πρόβλημα παρουσιάζοντας μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η μπάρα της ιρλανδικής διάβασης θα συνδεόταν με ένα φλοτέρ το οποίο όταν ανέβαινε η στάθμη του ποταμού θα έκλεινε αυτόματα τη διάβαση. Εσείς τι ψάχνετε ακόμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/