Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Επιχειρησιακά Σωματεία: η σημερινή συγκέντρωση βήμα στη μάχη για τις 6 Μάη

Όλοι στη μάχη για τον πετυχημένο γιορτασμό της πρωτομαγιάς στις 6 Μάη

Παλμό και συνθήματα είχε η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης για τον αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς στις 6 του Μάη μαζί με τα περισσότερα συνδικάτα της χώρας που ήδη έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις.
Από την πλευρά των επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία μίλησε ο Μιχάλης Τσουρούτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Miramare και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
Ο Μ.Τσουρούτης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου ζητάνε το αυτονόητο, δηλαδή να γυρίσουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα δικαιώματά τους, χωρίς καμιά αλλαγή, καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά αύξηση στα ωράρια, καμιά απόλυση, και φυσικά με μέτρα προστασίας της υγείας με ευθύνη του κράτους και των αφεντικών.
Θύμισε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι η συνέχεια πολλών κινητοποιήσεων που έγιναν και στη δική μας την περιοχή και σε όλη τη χώρα που ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει, να πάρει έστω αυτά τα ανεπαρκή μέτρα.
“Νομίζουμε δυο συμπεράσματα βγαίνουν από αυτό. είπε χαρακτηριστικά: Πρώτον ότι αν δεν είχαμε κάνει αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Δεύτερον ότι από τη στιγμή που ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες μας, πρέπει πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε! “
Ιδιαίτερα στάθηκε στην καινούρια επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει, το οποίο χτυπά το 8ωρο.
“Εμείς συνάδελφοι όμως, δε μπορούμε να ξαναγίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Με τα χέρια μας και τα μυαλά μας κάνουμε θαύματα, παράγουμε πλούτο αμύθητο. Δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε αυτά όταν πριν 135 χρόνια οι εργάτες έδιναν και τη ζωή τους ακόμα για το 8ωρο.
Λέμε λοιπόν συνάδελφοι, ότι φέτος έχει μεγάλη σημασία να τη γιορτάσουμε την εργατική πρωτομαγιά όπως της αξίζει. ‘Οπως γράφουν τα κατασταστικά όλων των σωματείων σε όλες τις χώρες του κόσμου. ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.¨
“Μόνο με την οργάνωση του αγώνα, κατέληξε, μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτά που έχουμε μπροστά μας. Και φυσικά με το να έχουμε καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Ότι αφεντικά και εργάτες ούτε είχαν, ούτε έχουν, ούτε θα έχουν ποτέ κοινά συμφέροντα. Όποιος μας καλεί να το ξεχάσουμε αυτό είναι σα να μας λέει να παραδοθούμε άνευ όρων. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους εργάτες και ξέρουμε ότι θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.”
Συνεχίζουμε για την επιτυχία του αγωνιστικού γιορτασμού της πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Ρόδος, 20 Απριλίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/