Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας

Ρόδος, 02 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας ονειρεύεται τα ψίχουλα από το Ταμείο Ανάκαμψης και ξέρει και …το σουρεαλισμό

Τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την πλήρη αποτυχία αναχαίτισης της πανδημίας και τους παραμορφωτικούς καθρέπτες, με τους οποίους βλέπει η κυβέρνηση την πραγματικότητα ανέδειξε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή.
Την ζοφερή πραγματικότητα στην οικονομία και το γεγονός ότι χάθηκε η ευκαιρία, να σωθούν άνθρωποι και να βγει νικήτρια η χώρα από την πανδημία, περιέγραψε με σαφήνεια σε ομιλία του στη Βουλή σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης.
Αντί αυτού όπως υπογράμμισε είχαμε συνεχόμενα lockdown και …ξερό ψωμί σε ένα περιβάλλον, που γιγαντώνεται το ψεύδος και το χρέος της χώρας.
Παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό χρονικό διαχείρισης της πανδημίας, στηλίτευσε τα λάθη που οδήγησαν σε απανωτές αποτυχίες την κυβέρνηση στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα θύμισε τις προτάσεις του ΜέΡΑ 25 μεταξύ των οποίων τα εμβολιαστικά κέντρα που θα έμεναν προίκα στο ΕΣΥ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το κούρεμα των χρεών των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλες, για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης σε ότι αφορά την πανδημία.
.Καυτηρίασε και τις διώξεις, που υφίστανται γιατροί και νοσηλευτές όταν αποκαλύπτουν τις άσχημες συνθήκες εργασίας υπό τις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν και να αντιμετωπίσουν τον θανατηφόρο ιό.
Το κυριότερο ο κ. Βαρουφάκης αποδόμησε πλήρως το νέο success story της κυβέρνησης που ακούει στο όνομα Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο δεν είναι παγκάρι από το οποίο θα μοιράζονται αφειδώς χρήματα αλλά πρόγραμμα δανεισμού , ένα νέο ΕΣΠΑ που θα μείνει στην ιστορία ως ασήμαντο. Αποκάλυψε πως το καθαρό όφελος της χώρας από αυτό δεν θα είναι 57 δις αλλά 10 δισεκατομμύρια ευρώ για έξι χρόνια. Θα προσθέσει στο ΑΕΠ τρεις μονάδες και τίποτε περισσότερο αλλά στην κυβέρνηση βλέπουν τα φανταστικά κεφάλαια και όχι τα χρήματα που χάνονται εξαιτίας των κακών χειρισμών που γίνονται και των μέτρων που πλήττουν τελικά την αγορά και την οικονομία.
«Ακόμη και τα φύκια έχουν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τις μεταξωτές κορδέλες παρουσιάσατε. Η μόνη καινοτομία του 5ου μνημονίου που παρουσιάσατε είναι ότι θα έρθει σε … δόσεις .Σταγόνα σταγόνα δηλαδή το δηλητήριο του νεου μνημονίου. Δεν είναι reboot της Ελλάδας αυτό. Με το νέο σας ΕΣΠΑ χωρίς άμεσα κουρέματα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους θα μείνει στην ιστορία ως ασήμαντο» υπογράμμισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης.
Καυτηριάζοντας την αιχμή του πρωθυπουργού στη δευτερολογία του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως σουρεαλισμός, δεν είναι οι ρεαλιστικές προτάσεις του ΜέΡΑ 25, αλλά τα διπλά αρχεία κρουσμάτων το γεγονός ότι οι μαθητές θα κάνουν μόνοι τους self test και θα υπογράφουν ως …γιατροί τις υπεύθυνες δηλώσεις, οι συνεχείς αναστολές φόρων, η δευτερογενής αγορά των κόκκινων δανείων και η επιμήκυνση των χρεών.
«Ανάπτυξη με καζίνα και με εξορύξεις δεν γίνεται. Αυτό είναι σουρεαλισμός . Τα sms είναι σουρεαλισμός αφού όλοι ξέρουμε πως δεν παίζουν κανένα ρόλο αφού το μόνο που κάνουν είναι να φιμώνουν τον κόσμο. Καταργήστε τα . Σουρεαλισμός είναι η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Φθάνει πια. Πόσο ακόμα τέτοιο σουρεαλισμό πρέπει να σηκώσει αυτή η χώρα ;» είπε και έκλεισε με ένα μήνυμα για τον λογογράφο του πρωθυπουργού λέγοντας:
«Με τις άστοχες φράσεις που χρησιμοποιείτε όλο και ποιο πολύ οι πολίτες αναρωτιούνται πόσο καιρό θα μας κυβερνάει το τίποτε»
Για άλλη μια αφορά αποδείχθηκε από τη συζήτηση στη Βουλή πως η κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να δει την πραγματικότητα και πορεύεται, βλέποντας και κάνοντας, κάτι που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία.
Ακόμη και τα στοιχεία που είχαν να κάνουν με την πορεία των εμβολιασμών, παντελή αποτυχία του προγράμματος Ελευθερία δείχνουν, αφού μόνο 600.000 άνθρωποι, έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έστω και από τα αδιάθετα, έχουν οι αρεστοί δηλαδή τα στελέχη της ΝΔ.
Ο ενεργός πληθυσμός και κυρίως οι εργαζόμενοι, στην πρώτη γραμμή σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς στα μέσα μεταφοράς, οι απασχολούμενοι στον τουρισμό και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες διαβήτη και άλλες, είναι ακόμη στο περίμενε, αφού οι έχοντες την ευθύνη δεν εννοούν να καταλάβουν πως το μοντέλο, με τα ηλικιακά κριτήρια δεν περπατάει και κυρίως δεν αποδίδει.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η γύμνια και οι τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ, που είναι στα όρια του καθώς τα νοσοκομεία γονατίζουν, αφού προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών δεν έχουν γίνει παρά τις τρομακτικές ανάγκες .
Αναδείχθηκαν και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν τώρα που οι πολίτες εξαναγκάζονται να κάνουν μόνοι τους ιατρικές πράξεις με τα self test με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των αποτελεσμάτων και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Και η κατάσταση κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου, αφού τα νοσοκομεία διαδοχικά γίνονται νοσοκομεία μιας και μόνο ασθένειας και οι πάσχοντες από άλλες σοβαρές νόσους, δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά.
Και αφού τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν αποδείχθηκαν τελικά ότι δεν ήταν και τόσο έξυπνα όσο διαφημίστηκαν, αποφασίστηκε το άνοιγμα της οικονομίας την ώρα που τα κρούσματα είναι περισσότερο από τότε που έκλεισε .
Στην πραγματικότητα η αγορά ανοίγει, γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και η οικονομία λύγισε, από τα μέτρα ακορντεόν και τα συνεχόμενα lockdown και όχι γιατί κουράστηκαν οι πολίτες.
Η αγορά κινδύνευσε να σβήσει από τα ημίμετρα και τα προγράμματα δανεισμού στα οποία μόνο λίγοι επιχειρηματίες είχαν πρόσβαση. Αναλογίστηκαν στην κυβέρνηση πως είναι αδύνατο τώρα να επιστραφούν τα δανεικά από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν λυγίσει από εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πανδημίας;
Αναλογίστηκαν που θα απασχοληθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι εκτός εργασίας και κινδυνεύουν με απολύσεις αφού η επιστροφή στην κανονικότητα για την οικονομία δεν είναι τόσο εύκολη και κυρίως ανώδυνη;
Δυστυχώς στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει στην οικονομία στα εργασιακά και στον κοινωνικό ιστό και κυρίως δεν αντιλαμβάνονται την πλήρη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/