Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Κλιμάκια του κόμματος στην πλ. Κύπρου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ρόδος, 16 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Κλιμάκια του κόμματος στην πλ. Κύπρου για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια στελεχών του ΜέΡΑ 25 στην πλατεία Κύπρου, έξω από κεντρικά καταστήματα τραπεζών της Ρόδου.
Συμμετείχαν στη διαμαρτυρία συγκεκριμένα, μέλη των οργανώσεων βάσης πόλεως Ρόδου, με επικεφαλή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάση Μπαράκα και μέλη των οργανώσεων βάσης δυτικής και ανατολικής Ρόδου, με επικεφαλή τον συντονιστή τους κ. Σωτήρη Γκικόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του κόμματος, για θέματα ζωτικής σημασίας που καίνε την κοινωνία.
Με την κίνηση του αυτή το ΜέΡΑ 25, ζητά την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων με νομοθετήματα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς οι οποίοι εκκινούν από τον προσεχή Ιούνιο, κούρεμα των οφειλών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και απόσυρση του επαίσχυντου σχεδίου νόμου που θα εξοντώσει τον αγροτικό κόσμο.
Αναλυτικότερα ζητούμενο είναι , η κατάργηση του νόμου Ν.4649/2019 που είναι ευρύτερα γνωστός ως «Ηρακλής», ώστε να μπει επιτέλους φραγή, στην πώληση των κόκκινων δανείων σε funds για τα οποία ήδη το ελληνικό δημόσιο, έχει εγγυηθεί με το ποσό των 24 δις ευρώ.
Tο ΜέΡΑ 25 προτείνει την ίδρυση « Δημόσιας Εταιρείας Αναδιάρθρωσης και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ΑΕ» που θα φέρει την επωνυμία « Οδυσσέας». Η εταιρεία θα έχει τη μορφή της ΑΕ όπως είναι το ΤΑΙΠΕΔ στην οποία θα μεταφέρονται άμεσα όλα τα κόκκινα δάνεια και οι τίτλοι ιδιοκτησίας.
Η μεταφορά δεν θα είναι υποχρεωτική (για να είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες) αλλά θα δοθούν, κίνητρα σε τράπεζες και τα υφιστάμενα στην ελληνική αγορά funds να μεταφέρουν τα κόκκινα δάνεια.
Τα δάνεια που μεταφέρονται δεν θα πωλούνται αλλά θα παγώνουν.Η Δ.Ε.Α.Δ.Ι.Χ.-ΟΔΥΣΣΕΑΣ Α.Ε. θα απομειώνει την οφειλή της απαίτησης, στην αξία με την οποία απέκτησε την απαίτηση.
Για πρώτες κατοικίες και λειτουργούσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα διατηρείται το ποσοστό ιδιοκτησίας των δανειοληπτών στα ακίνητα, που μεταφέρονται στην δημόσια εταιρεία, με καταβολή μηνιαίας Εισφοράς Διατήρησης Δικαιώματος Χρήσης και Συνιδιοκτησίας που προσδιορίζεται, από τις δημοτικές αρχές με γνώμονα τα ενοίκια της περιοχής και με μέγιστο το 1/3 των καθαρών εισοδημάτων του δανειολήπτη.
Το ΜέΡΑ 25 ζητά επίσης, την απόσυρση του σχεδίου νόμου, που αν επικυρωθεί και ψηφιστεί στη Βουλή, θα καταστρέψει τους αγρότες και τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται, στις λαϊκές αγορές, στερώντας τους κάθε δικαίωμα επιβίωσης.
Το ΜέΡΑ 25, αρνείται να συναινέσει στην καταστροφή των ανθρώπων που ασχολούνται και στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, καθώς με το σχέδιο νόμου, δίνεται το «πράσινο φως» για να εισέλθουν και στις λαϊκές αγορές ιδιώτες, να δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος όχι μόνο των μικροπωλητών των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.
Οι λαϊκές θα πάψουν να είναι αυτές που ξέραμε αφού θα δημιουργηθούν εντός τους, μικρά υπαίθρια super markets, με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου ποιότητας.
Λέμε όχι σε κάθε πολιτική, που στρέφεται ενάντια στους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τους εργαζόμενους, τους αγρότες που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας και απαιτούμε την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών που θα δημιουργήσουν πραγματική και όχι εικονική ανάπτυξη καθώς και θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/