Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Παρασκευή 9 Απριλίου διαμαρτυρία στην πλατεία Κύπρου στις 12.00μμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

Παρασκευή 9 Απριλίου διαμαρτυρία στην πλατεία Κύπρου στις 12.00μμ

Μπορεί στα περισσότερα ξενοδοχεία οι προετοιμασίες για το άνοιγμα να προχωρούν λίγο πολύ. Μπορεί η κυβέρνηση και οι tour operators να ανακοινώσουν ημερομηνίες ανοίγματος του κλάδου, καλλιεργώντας από τη μια την προσδοκία και από την άλλη τον εφησυχασμό, όμως στην πραγματικότητα, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους τα πάντα είναι στον αέρα.
Το εισόδημα δεν είναι εξασφαλισμένο. Αυτό το μήνα τελειώνει για τους ξενοδοϋπάλληλους και η παράταση του επιδόματος ανεργίας και δεν είναι σίγουρο αν θα δοθεί συνέχεια. Είναι επίσης άγνωστο το πότε θα πιάσουμε δουλειά. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αναμένεται πριν τα τέλη Μάη. Ωστόσο, τα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές για ρεύμα και άλλα χρέη είναι καθημερινή υπόθεση. Τα χρήματα ακόμα και για το σούπερ μάρκετ δύσκολα φτάνουν.
Η επαναπρόσληψη αμφισβητείται από πολλούς εργοδότες. Ψάχνουν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει το ποιους είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσλάβουν. Δηλαδή ψάχνουν τερτίπια για να απολύσουν και ήδη το κάνουν, παρά τους υποτίθεται περιορισμούς που έχουν λόγω του ότι επιδοτούνται από τα λεφτά που εμείς πληρώνουμε με τους φόρους.
Γίνεται επίθεση στα δικαιώματά μας. Πολλοί εργοδότες ζητούν από τους συναδέλφους να δουλέψουν με μειωμένο μισθό, με περισσότερες ώρες δουλειάς.
Οι εργοδότες ζητούν χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία στα ξενοδοχεία. Για μας όμως αυτά τα μέτρα είναι προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Τα έτσι κι αλλιώς διάτρητα πρωτόκολλα ήδη εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους. Η πείρα από χώρους δουλειάς στην περιοχή μας που δεν είναι καν τόσο μαζικοί όσο τα μεγάλα ξενοδοχεία δείχνει ότι μπορούν να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης.
Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση, η οποία δε σταμάτησε καθόλου να νομοθετεί ενάντια στα δικαιώματά μας, ετοιμάζεται να φέρει καινούριο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και φακελώνει την ίδια τη λειτουργία των σωματείων
Για όλους αυτούς τους λόγους, την Παρασκευή 9 Απριλίου, συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία που οργανώνουν 42 σωματεία εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό σε όλη τη χώρα. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Κύπρου στις 12.00μμ. Στη συνέχεια θα παραδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο περιφερειακό γραφείο Τουρισμού.

Διεκδικούμε:
• Να επαναπροσληφθούμε στη δουλειά όλοι όσοι δουλέψαμε τη σαιζόν του 2019 με όλα τα δικαιώματά μας, χωρίς καμία αρνητική μεταβολή.
• Να εφαρμοστεί η ΣΣΕ υποχρεωτικά, χωρίς τους όρους που μειώνουν το μισθό στους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία
• Εισόδημα αξιοπρεπές, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης και μέτρα ανακούφισης
• Να μπουν σε αναστολή οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/