Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Όχι στην ταλαιπωρία των ασθενών και τον διαχωρισμό των γιατρών

Ρόδος, 28 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Όχι στην ταλαιπωρία των ασθενών και τον διαχωρισμό των γιατρών

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός μετακίνησης των νησιωτών που προβλέπει το ΦΕΚ Β’ 1678/23-4-2021, στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού διάδοσης της πανδημίας.
Ορθά η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε την άμεση απόσυρση, της συγκεκριμένης διάταξης, προς όφελος της δημόσιας υγείας και την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.
Στην πράξη όχι μόνο οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί με πρόσχημα την πανδημία, εμμέσως χαρακτηρίζονται ως μη φερέγγυοι για να εκδίδουν γνωματεύσεις για τους ασθενείς και οδηγούνται από το κράτος, στο περιθώριο αλλά δίνεται και η χαριστική βολή στους πολίτες που δεν θα έχουν περίθαλψη από κανένα.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1678/23-4-2021, είναι σε ισχύ έκτακτοι περιορισμοί της υπερτοπικής κυκλοφορίας από την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00.
Η υπερτοπική κυκλοφορία για λόγους υγείας, επιτρέπεται όμως αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται και έγγραφο μόνον από Ιατρό του δημόσιου τομέα, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.
Τι θα γίνει όμως με τις προγραμματισμένες επισκέψεις των νησιωτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, σε ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια;
Πως θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που έχουν κλείσει στη Ρόδο ραντεβού για εξετάσεις, με καρδιολόγους, ογκολόγους, γυναικολόγους οφθαλμίατρους, ψυχιάτρους και άλλες ειδικότητες;
Τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου είναι τις πάσι γνωστό πως νοσούν από την έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων, γιατί παρά την πανδημία, το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε με το απαραίτητο προσωπικό.
Στην ουσία δεν πλήττονται οι ιδιώτες γιατροί αλλά οι νησιώτες που δεν θα έχουν δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στην πράξη από κανένα.
Που θα πρέπει να απευθύνονται λοιπόν οι νησιώτες για τις εξετάσεις τους μέχρι τις 10 Μαΐου;
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαξιώθηκε και τώρα δίνεται η χαριστική βολή η οποία όμως απευθύνεται προς τους πολίτες.
Το ΜέΡΑ 25 ζητά την απόσυρση της επίμαχης διάταξης από το ΦΕΚ Β’ 1678/23-4-2021,ώστε να επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις των πολιτών που ασθενούν σε όλες τις ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας.
Η κυβέρνηση να πάψει να νομοθετεί στο πόδι και να πορεύεται κάθε φορά, ανάλογα με τις συνθήκες, να αντιληφθεί επιτέλους τις ανάγκες των νησιωτών και να μην τους ταλαιπωρεί στερώντας τους τις εξετάσεις που χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/