Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Μετά την πρόσκληση να του παραδώσουν τα κλειδιά ο κύριος Αδωνις Γεωργιάδης, ανήγγειλε το πιθανό άνοιγμα του τουρισμού χωρίς την εστίαση

Ρόδος, 13 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Μετά την πρόσκληση να του παραδώσουν τα κλειδιά ο κύριος Αδωνις Γεωργιάδης, ανήγγειλε το πιθανό άνοιγμα του τουρισμού χωρίς την εστίαση

Όχι μόνο πρόχειροι αλλά και επικίνδυνοι αποδεικνύονται τελικά οι χειρισμοί της κυβέρνησης, σε ζωτικά θέματα που αφορούν την οικονομία και τον τουρισμό.
Η δήλωση στην οποία προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ότι ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει και χωρίς την εστίαση είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και αποκαλύπτει, πως κάποιοι σχεδιάζουν αλλαγές στο τουριστικό μοντέλο εν αγνοία όσων ασχολούνται με αυτό.
Ο αποκλεισμός της εστίασης από το άνοιγμα του τουρισμού σημαίνει πως χιλιάδες επιχειρηματίες του συγκεκριμένου τομέα, σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι τους μαζί οδηγούνται στον Καιάδα, γιατί η κυβέρνηση έχει άλλα …οράματα για τον τουρισμό.
Είχε σχέδιο λοιπόν ο υπουργός όταν καλούσε τους εστιάτορες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων , να παραδώσουν σε εκείνον τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους;
Η εστίαση είναι από τους κλάδους που δεν στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση στην πρώτη και τη δεύτερη φάση της πανδημίας και τώρα περίμεναν αυτά, που τους υποσχέθηκε στην παρουσίαση δημιουργικής λογιστικής για το Νότιο Αιγαίο στην οποία προέβη ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης πρώτα τους αιφνιδίασε και μετά τους εξόργισε, καθώς έγινε τις πάσι γνωστό, πως από την κυβέρνηση σχεδιάζεται ο αποκλεισμός τους, από το άνοιγμα της σεζόν κάτι που θα οδηγήσει στην οριστική καταστροφή τους.
Με αυτά τα δεδομένα η εστίαση θα λειτουργήσει φέτος ή θα είναι στον …πάγο;
Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση μετά την πρωτοφανή δήλωση του υπουργού να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες της εστίασης για την ακριβή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων τους το φετινό καλοκαίρι;
Μήπως με άλλοθι τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας, απεργάζονται σχέδιο να κρατήσουν το φετινό καλοκαίρι την εστίαση κλειστή;
Η καταστροφή της εστίασης όμως θα λειτουργήσει ως ντόμινο αφού θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους και επιχειρήσεις μαζί όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα ταξί ακόμη και τα τουριστικά καταστήματα, αν αναλογιστούμε πως μεγάλος αριθμός εστιατορίων, που λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι ευρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου, στην Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο.
Σχεδιάζουν τελικά όπως φαίνεται τουρισμό για ολίγους δηλαδή τουρισμό που θα γίνεται μόνο από τους ξενοδόχους ;
Το πείραμα με τους 189 Ολλανδούς, που ήρθαν χθες και διαμένουν εσώκλειστοι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου είναι δηλαδή η αρχή για την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου στον τουρισμό ;
Αν ναι μιλάμε για ένα τύπο συγκεντρωτικού τουρισμού, που θα αποφέρει πολύ λιγότερα χρήματα στην οικονομία της χώρας, ενώ την τοπική οικονομία θα τη διαλύσει στην κυριολεξία, αφού πολλοί επιχειρηματίες θα οδηγηθούν στην καταστροφή καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο απασχόλησης.
Και δεν μπορεί να δημιουργεί αισιοδοξία το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο πείραμα, υπέβαλαν αιτήσεις 25.000 άτομα γιατί αυτό είναι κάτι παροδικό και αντικατοπτρίζει, την επιθυμία των Ευρωπαίων να φύγουν από τα δεσμά της καραντίνας και να κάνουν διακοπές έστω και …εσώκλειστοι. Μιλάμε για ένα πλήρως αποτυχημένο τουριστικό μοντέλο, που θα έχει χρόνο ζωής όσο και οι περιορισμοί της πανδημίας
Σε κανονικές συνθήκες και χωρίς κορονοϊό δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και επιτυχία ένα τέτοιο μοντέλο, γιατί απέχει από την ευρύτερη έννοια των διακοπών, που εκτός από ανάπαυση, σημαίνουν ελευθερία, χαρά shopping, πολιτισμό, ιστορία, τοπική γαστρονομία παράδοση και διασκέδαση.
Οι τουρίστες που θα έρχονται στη Ρόδο, μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων γιατί για αυτό μιλάμε, δεν θα αφήνουν τίποτε στον προορισμό, αφού όλες οι δαπάνες τους, θα περιορίζονται στα καταστήματα που θα υπάρχουν εντός των ξενοδοχείων.
Είναι φανερό πως σχέδιο για το αύριο, του τουρισμό για τη βελτίωση του προϊόντος που παρέχεται στους επισκέπτες, για το άνοιγμα νέων αγορών, για την επέκταση της σεζόν, δεν υπάρχει παρά την πρωτοφανή κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Το ΜέΡΑ 25 λέει όχι στους σχεδιασμούς του ποδαριού και στις …ρουκέτες τύπου Α. Γεωργιάδη που μόνο ζημιά κάνουν στον τουρισμό.
Και επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου, την κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις και την άρση απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/