Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η υπό κατάρτιση προκήρυξη της ΔΕΗ δείχνει την … αλλεργία της κυβέρνησης στη νησιωτικότητα

Ρόδος, 07 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Η υπό κατάρτιση προκήρυξη της ΔΕΗ δείχνει την … αλλεργία της κυβέρνησης στη νησιωτικότητα

Ηχηρή απόδειξη για την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για τους νησιώτες, αποτελεί η υπό κατάρτιση προκήρυξη, για την πλήρωση διαφόρων θέσεων στη ΔΕΗ στη Ρόδο, με συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.
Από τα άρθρα 3 και 4 του νόμου 4643/2019 (ΦΕΚ 193/Α/3-12-2019 Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των Α.Π.Ε. και λοιπές διατάξεις) που αφορούν τις προσλήψεις προσωπικού, με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, λείπει η λέξη εντοπιότητα, κάτι που δεν αντελήφθησαν οι βουλευτές του νομού μας οι οποίοι τώρα δήθεν κόπτονται, που θα διασφάλιζε, τα όσα αναφέρονταν στην ΚΥΑ, η οποία υπεγράφη το 2016, ως επισφράγισμα της συμφωνίας, για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Η εντοπιότητα, ήταν ένα από τα ανταποδοτικά οφέλη, που η επιχείρηση θα προσέφερε στις τοπικές κοινότητες της Νότιας Ρόδου, για να αποδεχθούν μια οχλούσα δραστηριότητα, όπως το νέο εργοστάσιο στην περιοχή τους.Οι κάτοικοι αποδέχθηκαν, την κατασκευή του εργοστασίου στον τόπο τους, γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ, υποσχέθηκε εργασία, στους ντόπιους και μια σειρά έργων αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.
Ο νόμος 4643/2019 είναι ευανάγνωστος και σαφής και δείχνει όμως ότι οι συμφωνίες και οι προφορικές δεσμεύσεις υψηλόβαθμών στελεχών της ΔΕΗ στις πολυάριθμες συσκέψεις που έγιναν σε Αθήνα και Ρόδο, δεν τηρήθηκαν.
Ουσιαστικά η πολιτεία, αναίρεσε την «υπογραφή» της από το συμβόλαιο σεβασμού, των δικαιωμάτων και υποστήριξης των πολιτών που ζουν στα νησιά και φυλάττουν Θερμοπύλες.
Η εντοπιότητα θυσιάζεται στην ουσία, για χάρτη της απολιγνιτοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα, για την οποία έχουν καταρτισθεί εδώ και δύο χρόνια και τα σχετικά masterplan.
Θα πριμοδοτούνται και θα προκρίνονται δηλαδή εργαζόμενοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, σε βάρος των νησιωτών που έπρεπε για κυβέρνηση και Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να έχουν προτεραιότητα.
Για χάρη της απολιγνιτοποίησης και των ιδιωτικών επενδύσεων που είναι στα σκαριά στις περιοχές όπου λειτουργούσαν εργοστάσια της ΔΕΗ, η νησιωτικότητα παραπέμπεται στις καλένδες. Προς τι λοιπόν ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, για τα δικαιώματα τις προτεραιότητες και την υποστήριξη που πρέπει να έχουν οι κάτοικοι των νησιών, όταν για όλα τα ζητήματα αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν να ανήκουν στην υποδεέστερη κατηγορία πολιτών;
Σε αντίθεση με τη θεωρία, στην πράξη η κυβέρνηση δείχνει συνεχώς … δυσανεξία στη νησιωτικότητα.
Το ΜέΡΑ 25 διαφωνεί με την απάλειψη του όρου της εντοπιότητας από την υπό κατάρτιση προκήρυξη και ζητά από τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση, να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, τις υπογραφές τους και να δώσουν προτεραιότητα στις προσλήψεις προσωπικού από τη Νότια Ρόδο για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/