Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Όλοι στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τουρισμό, την Τρίτη 20 Απριλίου

Όλοι στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τουρισμό, την Τρίτη 20 Απριλίου, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, προετοιμάζουμε απεργία στις 6 Μάη!

Συνάδελφοι,
Οι εκτιμήσεις για την έναρξη και τη διάρκεια της φετινής σαιζόν αναθεωρούνται στην κυριολεξία καθημερινά. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται η πλειοψηφία των εργαζομένων να πάρει τον πρώτο μισθό πριν τον Ιούλιο.
Όμως, αυτό το μήνα ήταν η τελευταία δόση της δίμηνης παράτασης που ήδη έχει εξανεμιστεί και δε θα φτάσει καν για να κάνουν Πάσχα οι εποχικοί εργαζόμενοι του τουρισμού. Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για επέκταση ούτε των όποιων λειψών μέτρων στήριξης που υπήρχαν ως τώρα.
Από την άλλη τα ραβασάκια των απολύσεων φτάνουν σε πολλά σπίτια συναδέλφων μας που είχαν την προσδοκία να πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα για να ανταποκριθούν στα χρέη που μαζεύονται στα νοικοκυριά.
Σε άλλες περιπτώσεις, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι ξεκαθαρίζουν στους εργαζόμενους ότι θα δουλέψουν με μειωμένους μισθούς.
Εντωμεταξύ κυβέρνηση και ξενοδόχοι τζογάρουν με την ίδια την υγεία μας, ζητώντας να χαλαρώσουν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα μέτρα προστασίας από την πανδημία που υπήρχαν μέσα στους χώρους δουλειάς και που δεν ελέγχει κανένας αν εφαρμόζονται. Η διασπορά που υπάρχει ήδη σε χώρους δουλειάς της περιοχής μας, οι οποίοι δεν είναι καν τόσο μαζικοί, δείχνει τι κίνδυνος υπάρχει.
Βεβαίως σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση νόμο που καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει 10ωρη δουλειά με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα αναπληρώνεται αυτός ο χρόνος. Στην πράξη, στα ξενοδοχεία, στους εποχικούς εργαζόμενους αυτός ο χρόνος δε θα αναπληρώνεται ποτέ.
Με τον ίδιο νόμο η κυβέρνηση, το κράτος, θέλει να βάλει χέρι στα ίδια τα σωματεία των εργαζομένων. Να αναγνωρίζει μόνο αυτά τα σωματεία που έχουν την έγκρισή της. Να τα μετατρέψει σε συμβούλους του κράτους και της εργοδοσίας. Ετοιμάζει καινούρια εμπόδια στο να παίρνεται απόφαση για απεργία άλλες μορφές κινητοποιήσεων, άλλα κατασταλτικά μέτρα σε όσους αγωνίζονται που έρχονται να προστεθούν σε όλα αυτά που έχουν ψηφιστεί μέσα στην πανδημία.
Όμως, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη όλα αυτά να τα σταματήσουμε , να χαλάσουμε τα σχέδιά τους και να τραβήξουμε μπροστά, να προβάλλουμε τις σύγχρονες διεκδικήσεις μας.
Θέλουμε να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά με όλα τα δικαιώματά μας, χωρίς καμία αρνητική μεταβολή. Αυτό σημαίνει να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι δούλευαν το 2019 ή το 2020 το αργότερο ως τις 25 Μάη που είναι η καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης για τους εργαζομένους του κλάδου μας. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές να γίνει πρόσληψη και ένταξη στην αναστολή με ασφάλιση και αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού του κλάδου.
Επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ για τον Απρίλιο και μέχρι τις 25 Μάη.
Καμιά έκπτωση, αντίθετα αυστηροποίηση των μέτρων και των ελέγχων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του κλάδου με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας και ειδικών υγειονομικών. Όχι στην «αυτοδιάγνωση» και την ατομική ευθύνη στα πάντα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/