Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Με δάνεια και επιστρεπτέες προκαταβολές κύριε Σταϊκούρα απλά επιταχύνονται τα λουκέτα

Ρόδος, 08 Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Με δάνεια και επιστρεπτέες προκαταβολές κύριε Σταϊκούρα 
 απλά επιταχύνονται τα λουκέτα

Επί της ουσίας τίποτε νέο δεν είχε να προτείνει στο Νότιο Αιγαίο και όχι μόνο, ο υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταικούρας για την ανάκαμψη και την επόμενη ημέρα, στην οικονομία μετά την πανδημία .
Η λίστα με το … προεκλογικό άρωμα και τις κατηγορίες των επιχειρήσεων και των χρημάτων, που διανεμήθηκαν δείχνει πως οι υπολογισμοί του, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα μιας και η πλειοψηφία αυτών, αφορούν δάνεια και επιστρεπτέες προκαταβολές.
Για το αύριο του εμπορίου και του τουρισμού που κινούνται στους ρυθμούς της αβεβαιότητας και της ασάφειας, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, κουβέντα.
Για την εκ νέου στήριξη των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εργαζομένων, για να περάσουν τις νέες συμπληγάδες που είναι μπροστά μας, σιωπή.
Χρήματα μπορεί να διανεμήθηκαν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους αλλά δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά όλοι, όπως θα έπρεπε για να επιβιώσουν.
Η πραγματικότητα όμως, που βιώνουν οι ιδιοκτήτες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τον τουρισμό, είναι πολύ διαφορετική από τους υπολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία, που παρουσίασε ο υπουργός στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής μας.
Κοινό μυστικό είναι, πως τα χρήματα που πήραν οι επιχειρηματίες μέσω των προγραμμάτων, με την ονομασία «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» πρέπει να επιστραφούν πίσω, έστω και ορισμένα από αυτά όπως είπε χθες ο κ. Σταϊκούρας.
Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δεν στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά έρχεται όλο και πιο κοντά, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας τους.Επιπρόσθετα καραδοκεί ο πτωχευτικός κώδικας και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου.
Για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις χρειάζεται κούρεμα όλων των οφειλών, σε δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία.
Επιπλέον η κυβέρνηση συνεχίζει, να αρνείται πεισματικά την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ζήτησαν όλοι οι φορείς από τον κ. Σταϊκούρα.
Αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά, πως η κυβέρνηση και γενικά καμία μνημονιακή κυβέρνηση, δεν μπορεί να βάλει βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ προς όφελος όλων των νησιωτών, για να μην έρθει σε ρήξη με το Βερολίνο.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, που είναι κεκτημένο δικαίωμα των νησιωτών, δεν πρόκειται να επανέλθουν, όσο την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν μνημονιακές κυβερνήσεις.
Όσο για τις εξαγγελίες των βουλευτών, για τους συντελεστές του ΦΠΑ είναι επικοινωνιακές κορώνες χωρίς αντίκρισμα.
Αν σύσσωμη η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και όλοι οι φορείς δεν προχωρήσουν και για το θέμα αυτό, σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο και η ανάκαμψη της οικονομίας ιδίως της τοπικής δεν θα έρθει ποτέ.
Και μην πιστέψει κανείς πως η ανάκαμψη και οι καλύτερες ημέρες στην οικονομία, θα έρθουν με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που άρχισε ήδη να διαφημίζει η κυβέρνηση.Πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα η λάμψη του οποίου θα «φωτίσει» πάλι λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/