Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΠΟΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Δήλωση Τάκη Πότσου Υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου Και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ήδη, με την εφαρμογή του Πασχαλινού ωραρίου, οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι εξαντλούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής για ν’ ανταπεξέλθουν στο ωράριο των εορτών και στην ένταση της καθημερινής δουλειάς. Σ’ αυτές τις εργασιακές συνθήκες καταδίκασε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ 365 μέρες το χρόνο, με εντολή των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.
Ειδικά για τη γυναίκα εργαζόμενη η καθημερινότητα θα είναι σκέτη κόλαση. Την καταδίκασαν να μην έχει κανένα περιθώριο για να ασχοληθεί  με τα παιδιά της, την οικογένειά της, να ξεκουραστεί μια Κυριακή, ν’ ανασάνει από τις τόσες υποχρεώσεις που είναι επιβαρυμένη. Χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στην απόλυτη εξουθένωση και εξαθλίωση, θύματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, για να γιγαντωθούν τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια του κλάδου. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη, υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου, κ. Χατζηδιάκου Φώτη, που πέρασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για την καλοκαιρινή περίοδο, παρά τις αντιδράσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αυτή είναι η «ανθρωποκεντρική» πολιτική που διακηρύττουν ότι θα εφαρμόσουν και αξίζει να πάρουν την κατάλληλη απάντηση από τους εργαζόμενους.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να  συνταχθούν με το ταξικό κίνημα, σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη Αργία, αλλά να παραμείνει ως υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα. Να παλέψουν για  εθνικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα, με τρία απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Να διεκδικήσουν 8ωρο, 5ημερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Ρόδος 14/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/