Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 9-4-2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Με απόφαση του Δ.Σ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ συμμετέχει στην  ΑΠΕΡΓΙΑ την 9-4-2014 ημέρα Τετάρτη και καλεί όλα τα μέλη του να αγωνιστούν  για να πετύχει .Ήδη από το Σάββατο 5-4 το Σωματείο κάνει εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζομένους για την απεργία αλλα και για το καινούργιο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας .
Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 7-4 στελέχη και  μέλη του Σωματείου ,την ώρα που η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία  για να οργανώσουν την απεργία μόλις 2 ημέρες πριν,όπως κάνει συνήθως ,θα βρίσκονται στους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζομένους.Πηροφοριακα αναφέρουμε μόνο ότι η απεργία εξαγγέλθηκε σχεδόν πριν 20 ημέρες και Διοίκηση του ΕΚΡ,καλεσθηκε μόλις στις 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.


ΜΥΝΗΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Συναδελφισσες ,Συνάδελφοι
Όπως πολλοί έχετε πληροφορηθεί, η συγκυβέρνηση έχει ψηφίσει ένα πολυνομοσχέδιο που πέρα από τη δρομολόγηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και στα Ταμεία, με συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρει την “άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό” υλοποιεί και την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
 Η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας με την πιλοτική εφαρμογή της σε 3 τουριστικές περιοχές  όπου επιτρέπεται "πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους", χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη στοχεύει όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο όσους εργάζονται στο εμπόριο επιβάλλοντας συνθήκες ασταμάτητης δουλειάς.
 Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.  
Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Ποιος θα τους σταματήσει όταν θα υλοποιούν και την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων?
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε την παράταση του ωραρίου στα εμπορικά μαγαζιά για την τουριστική περίοδο,ενώ είχαν ενημερωθεί για το πολυνομοσχέδιο.
Όπως δήλωσα στην τοποθέτηση μου είμαι υποχρεωμένος   να  υποδείξω  στους εργαζομένους  της περιοχής  μας  και τους  τοπικούς υπεύθυνους που συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους σε όλα αυτά. Καταγγέλλουμε λοιπόν  τον Περιφερειάρχη ,τον Αντιπεριφερειαρχη και την πλειοψηφια του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψήφισε την απόφαση για το άνοιγμα του ωραρίου των καταστημάτων ,βάζοντας και  αυτοί ένα λιθαράκι ακόμα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον σφαγιασμό των εργατικών δικαιωματων.Ειναι ίδιοι αυτοί που αύριο θα έρθουν  για να ζητήσουν την ψήφος σας δήθεν για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας .
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ


ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/