Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
Συνάδελφοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες , Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι
                                   

                                       ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!
… με
την ένταση της φοροληστείας και των προστίμων, τα χαράτσια σε Υγεία και μικροιδιοκτησία, την αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων λαϊκής κατανάλωσης, με την κατάργηση του αφορολόγητου, τους έκτακτους φόρους και τα τέλη, την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς.
 ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
… με
ñ      Περεταίρω εξοντωτική φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ.
ñ      Πιο γρήγορες κατασχέσεις από το δημόσιο, ΟΑΕΕ, Τράπεζες.
ñ      Κατάργηση της  Κυριακάτικης Αργίας και απελευθέρωση ωραρίων ανά κλάδο.
ñ  Πλήρη παράδοση στα μονοπώλια (απελευθέρωση) ολόκληρων κλάδων όπως της μεταφοράς (Ταξί και  φορτηγά), του φάρμακου, του γάλακτος, του ψωμιού, του βιβλίου, το λιανεμπόριο (περίπτερα)
ñ      Κατάργηση των φόρων του μεγάλου κεφαλαίου υπέρ τρίτων, άρα διόγκωση της τρύπας του ΟΑΕΕ,  με συνέπεια τη μείωση συντάξεων.
ñ      Απολύσεις σε δημόσιο και δήμους, νέα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
ñ      Την παράδοση των Λιμανιών & των δημόσιων εκτάσεων στα μεγάλα μονοπώλια.
ñ      Νέες μειώσεις σε μισθούς - μεροκάματα με την κατάργηση τριετιών και επιδομάτων των εργαζομένων, με τις μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το μεγάλο κεφάλαιο, να μας ξεπαστρέψει πιο γρήγορα!

Συνάδελφε,
Η ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Δεν έχουν τελειώσει!
ΜΕ  Ή  ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ!
Για Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Τρόικα αποτελούμε «διαθρωτικό πρόβλημα» - εμπόδιο στο δικό τους δρόμο Ανάπτυξης. Η Ανάπτυξη τους και το πλεόνασμα είναι βουτηγμένα στο αίμα μας.
Πρέπει να χρεοκοπήσουμε εμείς, για να μαζεύεται η δουλειά και ο πλούτος στους λίγους, τα μονοπώλια και το τραπεζικό κεφάλαιο, για να ξεπεράσουν την κρίσης τους.
Έτσι μόνο μπορούν να έχουν Ανάπτυξη αυτοί. Μόνο με την εξόντωσή μας.
Τα προαπαιτούμενα που έθεσε η σύνοδος του ECOFIN για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, περιέχουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, στην ίδια πάντα γραμμή, μετά τις εκλογές (…).
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Ο δικός τους μονόδρομος δεν μπορεί να είναι και ο δικός μας.
Υπάρχει προοπτική για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 
ΜΟΝΟ     αν αγωνιστούμε για την ανατροπή της πολιτικής  που μας αφανίζει
               αν σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι «ανεξάρτητοι»  δορυφόροι τους, μας έχουν καταδικάσει σε μια ζωή χωρίς μέλλον. Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχετε άλλες συνταγές, φιλολαϊκές μέσα στην λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., παραπλανώντας τον λαό.
Όποια πολιτική δύναμη δίνει όρκους πίστης στα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα μας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Κάθε αδράνεια, κάθε υπαναχώρηση, κάθε συμβιβασμός, είναι σε βάρος σου.
Δεν είμαστε μόνοι μας! Μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού που υποφέρουν όπως εμείς, από τα ίδια συμφέροντα. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Να πούμε «ως εδώ»
σε Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση και στις απαιτήσεις τους για λογαριασμό των πολυεθνικών. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε Σωματείο, σε κάθε γειτονιά. Χτίζουμε κίνημα ισχυρό, για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Απαιτούμε:
  • Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
  • Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  • Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο. Καμία μείωση των συντάξεων.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
  • Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
  • Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού για τα νοσοκομεία.
  • Όχι στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
·         Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
·         Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.

Καλούμε κάθε επιτροπή αγώνα, σωματείο, ένωση και Ομοσπονδία σε όλη τη χώρα να οργανώσουνε τη μαζική συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στην κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Απρίλη μαζί με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/