Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κάλεσμα σε συσπείρωση και αγώνα στους σπουδαστές των τουριστικών σχολών της Ρόδου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα σε συσπείρωση και αγώνα απήυθηνε σήμερα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους σπουδαστές των τουριστικών σχολών της Ρόδου, σε περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ  και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Στη συζήτηση που έγινε με τους σπουδαστές αναδείχθηκε ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εξειδικεύουν οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρεια- Δήμος), αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου και πατάει πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων. Είναι χαρακτηριστική η συστηματική προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου να πέσουν  τα μεροκάματα στα ξενοδοχεία, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., είτε με προγράμματα «κατάρτισης», είτε πρωτοστατόντας για διακρατικές συμβάσεις που μεταφέρουν καραβιές μαθητευόμενων από χώρες της ανατολικής Ευρώπη, είτε με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που είναι στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον Τουρισμό.
Αναδείχθηκαν οι αιτίες που δημιουργούν  τα οξυμμένα προβλήματα των σχολών σε υλικοτεχνική υποδομή (κλείσιμο οικοτροφείου, ελλείψεις υλικών, βιβλίων, εργαστηρίων) με αποτέλεσμα το κόστος φοίτησης να μεταφέρεται στις πλάτες των σπουδαστών και των οικογενειών τους, αλλά και σε  ελλείψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού.
Τέλος οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κάλεσαν τους σπουδαστές κόντρα στο μέλλον που τους προδιαγράφουν να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, μαζί με τους εργάτες του κλάδου και το όλο το λαό. Μέσα από ζωντανούς συλλόγους και τα σωματεία τους να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του κινήματος, για να κατακτήσουν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/