Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: Για το κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογές

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογές
Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών  (18 Μάη Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές και 25 Μάη για την Ευρωπαϊκή Ένωση), τόσο τα κόμματα φανερώνουν ποιος είναι ο εκλογικός τους στόχος.
Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με συνεργασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα για να συνεχίσει έτσι απρόσκοπτα η καπιταλιστική ανάκαμψη στ’αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.
Μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού αποτελεί και η διαμόρφωση των συνεργασιών στις παρατάξεις για Δήμο και Περιφέρεια  μεταξύ των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα.
Στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, όλοι πλην του ΚΚΕ «πέταξαν» τον πολιτικό τους μανδύα, είτε είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, είτε σύμβουλοι. Μιλάνε ότι είναι ακομμάτιστοι, ανένταχτοι κ.λ.π. και όλοι μαζί θ’ αγωνιστούν για το καλό του τόπου… Θέλουν να αποποιηθούν τις πολιτικές τους   μέχρι τώρα. Την σκληρή, βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου που στήριξαν μέχρι σήμερα. Έτσι θα αναβαπτιστούν και θα συνεχίζουν να ακολουθούν με μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση την ίδια πολιτική.
Θαμπώνουν το ταξικό κριτήριο της ψήφου. Κερδισμένοι θα βγούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί είναι που θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες από τη μια θα νομοθετούν μέτρα για την κερδοφορία τους και από την άλλη θα εξασφαλίζουν τη σύμπραξη ή έστω την ανοχή του λαού.
 Ποιος θα βγει κερδισμένος από την απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας;  Ποιος θα βγει κερδισμένος από τις συνθήκες Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στο Ν.Αιγαίο; Ποιοι στήριξαν και στηρίζουν τέτοια μέτρα;
Ποιος θα βγει χαμένος; Ο εργαζόμενος λαός.
Είναι  αποφάσεις με υπογραφή υποψηφίου Δημάρχου, νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκου, του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων της παράταξής τους.
Πολλά τα παραδείγματα…
Είναι τυχαίο οι αλλαγές ρόλων στα ψηφοδέλτια; Οι αντίπαλοι έγιναν συνοδοιπόροι και οι συνοδοιπόροι αντίπαλοι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τίποτε πολιτικά δεν τους χωρίζει.                
Για το ΚΚΕ κριτήριο ψήφου για το λαό στις επικείμενες εκλογές πρέπει να είναι: Ποιο αποτέλεσμα και ποιοι συσχετισμοί θα τον βοηθήσουν από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα μεγαλώσει σε βάρος του, ανεξάρτητα από το αν και πόσο γρήγορα  θα σταθεροποιηθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη. Πόση θα είναι και πόσο θα διαρκέσει. Οι βασικές προϋποθέσεις που η ιστορική πείρα έχει αναδείξει μέχρι σήμερα είναι: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που αυτό σημαίνει από καλύτερους όρους εργατικού λαϊκού κινήματος. Να δυναμώσει η δύναμη του λαού ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τα κόμματα,  που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο. Να δυναμώσουν οι καθημερινοί αγώνες για τις άμεσες και σύγχρονες ανάγκες τους. Υγεία, παιδεία, δουλειά κλπ.
Γι’ αυτό ο κάθε εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, μικρομαγαζάτορας, φτωχός αγρότης, νέος ,συνταξιούχος, πρέπει να πάει στην κάλπη να ψηφίσει έχοντας μπροστά του την ζωή που περνά. Με ταξικό κριτήριο να δώσει ψήφο στο ΚΚΕ παντού.
Να μην ψηφίσουν τα λαϊκά στρώματα τα ίδια κόμματα που θα ψηφίσουν αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά τους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι ανεξάρτητα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και τις ιδιαίτερες κομματικές τους προτιμήσεις.
Υπάρχει εμπειρία και είναι αμείλικτη. Προεκλογικά ανακαλύπτουν και κονδύλια για έργα!!!!!!!! Την προστασία των λαϊκών οικογενειών την «επιχρυσώνουν» με τόνους συμπόνοιας και κοινωνικής ευαισθησίας και μετά από αυτά, ξετιλύγουν το γαϊτανάκι της πολιτικής τους απάτης. Να τι λένε μετά:
Ότι δεν είναι εφικτά, ότι είναι αποφάσεις της Ε.Ε. , δεν υπάρχουν χρήματα, ότι τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν σε έργα που επιτάσσει η ΕΕ αλλιώς θα τα χάσουμε. Ότι το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει μέχρι τώρα και δεν ξέρει. Ότι παλεύει για τη Δευτέρα Παρουσία.
Σε ένα όμως δεν απαντούν. Που βρήκαν χρήματα και γέμισαν τις τσέπες των τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών;
Γιατί καταψήφισαν όλους τους νόμους που έφερε το ΚΚΕ για την στήριξη των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών για τα χαράτσια, την δυσβάσταχτη φορολογία, το χάσιμο όλων των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων; Για την κάλυψη της δωρεάν και μόνο πρόληψη, υγείας , παιδείας και όλων, των σύγχρονων αναγκών ;
Όλα αυτά δεν είναι για το σήμερα;
Τα μέτρα τα οποία περνούν σήμερα η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αύριο η κεντροδεξιά με κεντρικό πόλο τη ΝΔ, ή η κεντροαριστερά με κεντρικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα υπόλοιπα κόμματα  «τσόντα» στους δύο συνασπισμούς, είναι μέτρα που στέλνουν την λαϊκή οικογένεια στα σύγχρονα κολαστήρια για να δούν ανακούφιση τη  Δευτέρα παρουσία.!
Στο χέρι του λαού είναι να μην χάσει άλλο χρόνο.
Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, το μόνο κόμμα που θα καταθέσει κάθε ψήφο στην ισχυροποίηση του κινήματος, στο στέριωμα και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας.
Ρόδος 22/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/