Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αποσπάσματα από την κεντρική ομ ιλία του ΠΑΜΕ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Από τη Δέσποινα Κασιώτη Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλ. Ρόδου

«…Η ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, με τα νέα αντεργατικά μέτρα, αλλά και η «ουρά» νέων αντεργατικών σχεδίων που το ακολουθούν - και που μόνο προσωρινά έμειναν στην άκρη - δείχνουν για μια φορά ακόμα ότι η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα δεν πρόκειται να καταλαγιάσει. Με το πολυνομοσχέδιο μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία… δηλαδή νέο ασφαλιστικό, νέες μειώσεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Ανοίγουν νέα πεδία δράσης για τα δουλεμπορικά γραφεία, διευκολύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών και πρώην ΔΕΚΟ.
Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι…»
«…η Ρόδος είναι μια από τις τρεις τουριστικές περιοχές, όπου ουσιαστικά καταργείται πλήρως η Κυριακάτικη αργία, πράγμα που την επόμενη κι κόλας μέρα, με πρόταση του Αντιπεριφεριάρχη και υποψήφιου Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έσπευσε να εφαρμόσει…»
«…στο δημόσιο τομέα ξεκίνησαν ήδη οι απολύσεις, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν με την αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και περικοπή των κοινωνικών παροχών  σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, αγαθά που μετατρέπονται σε ακριβό εμπόρευμα…»
«…Για να επιβάλουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, εντείνουν την καταστολή, για να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς…»

«…Το εργατικό κίνημα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στη ΓΣΕΕ που υπέγραψε τη Νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μονιμοποιώντας τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους και αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων μέσω των προγραμμάτων για τους ανέργους. Που υπονομεύουν την απεργία, όπως έκανε και η πλειοψηφία του ΕΚΡ, με μέλη της διοίκησης να λένε πως η απεργία είναι παρωχημένη και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει για ποιο λόγο κάνει απεργία!...»

«…Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη, για τη φτωχή αγροτιά, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, είναι η μαζική οργανωμένη πάλη.
Για να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το νόμο για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Για να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
Για να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
Για να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν.
Για να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα
Για αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και  Πρόνοια. Για να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο, ο ΕΟΠΥ, τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία.
Για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών
Για να μην περάσει η αξιολόγηση δομών και εργαζομένων του δημοσίου.
Για να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από τη μάχη. Υπάρχει διέξοδος!
Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/