Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

23/4/2014 
            
Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο
«Αν η μισή μας η καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στη Γκουαντόνγκ βρίσκεται». Αυτές τις μέρες που πολλές δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες βρίσκονται σε μαχητική απεργία στο εργοστάσιο υποδημάτων Γιουέ Γιουέν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό και μήνυμα εργατικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Για την αστική τάξη του δυτικού καπιταλισμού, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ και τη ντόπια μνημονιακή ολιγαρχία περισσεύουν οι αναφορές στην ασιατική τίγρη ως πρότυπο ανάπτυξης. Γι’ αυτούς «κινεζοποίηση» σημαίνει διαρκής λιτότητα, φτώχεια, ανεργία κι εργασιακά κάτεργα. Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα και τα σαξές στόρυ του καπιταλισμού σε ανατολή και δύση.
Για μας που δε μετράμε την ανάπτυξη με στατιστικές γεωπολιτικής κούρσας και καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά με τους όρους ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η αληθινή ασιατική τίγρη είναι το προλεταριάτο. Πίσω από τα σχεδόν 320 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια κάθε γνωστής δυτικής μάρκας και τα έσοδα 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους κατόχους των εργοστασίων Γιουέ Γιουέν κρύβονται απλήρωτα ωράρια, αυταρχισμός, εργατικά ατυχήματα και κομμένες κοινωνικές παροχές.
Αυτοί που σπείραν τη φτώχεια υποτιμώντας το προλεταριάτο, τώρα θερίζουν την οργή του. Στην Κίνα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και των εσωτερικών συνόρων, όπου οι «λαθρομετανάστες» είναι ομοεθνείς που κινούνται από χωριά στις πόλεις ψάχνοντας εργασία, ενωμένο το προλεταριάτο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη δύναμητης οργάνωσης και της πάλης. Πάντα επίκαιρο το κάλεσμα, προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Νίκη στην απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/