Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Με ψηλά το κεφάλι ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο
 Η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο για τους αγώνες της τάξης μας, που χαράχτηκε
από το αίμα χιλιάδων αγωνιστών στην ανειρήνευτη πάλη
για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ø Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Ø Προωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση, δημιουργούμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Ø Στέλνουμε μήνυμα σε μεγαλοξενοδόχους, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι «ειρήνη» δεν θα κάνουμε ποτέ με τους εκμεταλλευτές μας, ότι συνεχίζουμε όρθιοι τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Τίποτε δεν έχει τελειώσει.
Η επίθεση δεν σταμάτησε, ούτε και θα σταματήσει, όποιες υποχωρήσεις κι αν κάνουμε, όση ανοχή και να δείξουμε. Η «έξοδος στις αγορές» σημαίνει είσοδο των εργαζομένων σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, υποαπασχόληση, μισθούς πείνας και τρομακτικά αδιέξοδα για το μέλλον των παιδιών μας. Οι νόμοι των μνημονίων είναι εδώ και θα παραμείνουν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, γιατί αυτή θα υπηρετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει τα μονοπώλια.
Από την άλλη σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Μόνο τα κέρδη από τα 13 δις ευρώ έσοδα από τον τουρισμό θα έφταναν και θα περίσσευαν για να κάνουν διακοπές όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας.
Τίποτε δεν έχει χαθεί.
Μπορούμε και πρέπει να βγούμε νικητές, αρκεί να οργανωθεί ο αγώνας μας σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, καφέ και κέτερινγκ, υπερασπίζοντας τα δικά μας συμφέροντα, με αιτήματα που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες κι όχι των εκμεταλλευτών μας.
Αρκεί να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, για να γίνει καθολική η  αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, γκρεμίζοντας μνημόνια και αφεντικά.
Αυτή την Πρωτομαγιά βαραίνει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ευθύνη μας να σταθούμε όρθιοι, με το κεφάλι ψηλά έξω από τα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις, περιφρουρώντας την απεργία μας. Να εξηγήσουμε σε κάθε φοβισμένο, απογοητευμένο αλλά τίμιο εργαζόμενο ότι η αποτελεσματικότητα ενός αγώνα εξαρτάται από τη συμμετοχή του, ότι καμιά καπιταλιστική ανάπτυξη δεν έφερε ποτέ μαζί της βελτίωση των όρων ζωής των εργαζομένων. Ότι με το να περιμένει κάποιον από τα πάνω να νοιαστεί για το πρόβλημά του παρατείνει και μεγαλώνει τα βάσανα της οικογένειάς του. Πώς οι θυσίες που κάναμε κι αυτές που μας καλούν να συνεχίσουμε, δεν έχουν τέλος, γιατί όσο ο παραγόμενος από εμάς πλούτος θα είναι στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών καμιά δική μας ανάγκη δεν θα ικανοποιείται, για να αυξάνεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κι όταν αυτή η κερδοφορία θα διακόπτεται λόγο μιας κρίσης, πάλι εμείς θα την πληρώνουμε για να σωθούν τα κέρδη τους, μέχρι την επόμενη φάση ανάκαμψης.
Να γυρίσουμε αποφασιστικά την πλάτη μας στις ηγεσίες σε Ομοσπονδία και σε όσα σωματεία μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις της εργοδοσίας. Σε όλους αυτούς τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που μας πλασάρουν καθημερινά την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, που αποτελούν του καλύτερους ντίλερ των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων υπογράφοντας την καταδίκη των εργαζομένων. Με αυτούς τους υπάλληλους των αφεντικών δεν έχουμε καμιά σχέση, ούτε εμείς οι εργαζόμενοι, ούτε το ίδιο το κίνημα.
-   Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους υπονομεύτηκαν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, μειώθηκε ο βασικός μισθός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, καθιερώθηκε η μικρότερη αμοιβή για τους νέους, κατάργησαν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καθιέρωσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας.
-   Να παρθούν πίσω όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι  που μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν τα όρια ηλικίας.
-  Να καταργηθούν οι νόμοι  με τους οποίους μειώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας.
-  Να αυξηθεί το επίδομα της ανεργίας να δίνεται ανεξαιρέτως σε όλους τους άνεργους που αναζητούν και δεν βρίσκουν δουλειά για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
-  Να μειωθούν άμεσα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ΔΕΥΑΡ, τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες και να μην πληρώνουν οι άνεργοι, οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές.
-  Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων για την Υγεία και καθολική πρόσβαση, χωρίς καμιά προϋπόθεση, όλων στα δημόσια κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, καθώς και στην παροχή της αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής.
-  Να σταματήσουν άμεσα τα χαράτσια της εφορίας, να καταργηθούν οι νόμοι που τα καθιέρωσαν, να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός και κατάσχεση στα σπίτια των εργαζόμενων.
-  Να επανέλθει ο υπολογισμός του εφάπαξ όπως ήταν πριν τη μείωση και να μην μετατραπεί το ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο.
-  Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και την οργάνωση της απεργίας.
 Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/