Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
          Η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχώρησε στην εφαρμογή του «Νέου Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων, καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν. Το έγκλημα συνεχίστηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 31/3/2014, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πιλοτική απελευθέρωση ωραρίων σε τουριστικές περιοχές.
          Απέναντι μας έχουμε την άθλια συμμαχία Δημάρχων, περιφερειαρχών, ΜΜΕ αλλά και των πάντα «πρόθυμων» συνδικαλιστών, όπως της ΕΣΕΕ, που έδωσε «γη και ύδωρ» για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η ΕΣΕΕ έγινε ‘λαγός’ στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90%  των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά».
Ο κ. Κροκίδης, που προσφάτως ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ., δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Για την αποτυχία της πρώτης Κυριακής του χρόνου (19 Γενάρη) όπου ο τζίρος δεν βελτιώθηκε, πάρα το ότι ήταν εκπτώσεις, περιχαρής δήλωνε: …«οι μικρομεσαίοι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο λιανικό εμπόριο, ασχολήθηκαν μόνο με τα μαγαζιά και τους πελάτες τους, σεβάστηκαν το νόμο» και χειροκροτούσε την “περατζάδα” λέγοντας: «δεν υπήρξε άνοδος του τζίρου…. αλλά τουλάχιστον οι πρώτες ενδείξεις επισκεψιμότητας είναι σχετικά ενθαρρυντικές».
          Συνάδελφοι,
          Τόσο η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όσο και η απελευθέρωση ωραρίων θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall. Είναι ένα κομμάτι από το πάζλ των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ 
ü      Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
ü      Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
ü      Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
ü      Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.
Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Παλεύουμε για:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
·         Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΡΟΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/