Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ στις 10.00πμ

1η Μάη-Απεργία
Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Εργαζόμενες εργαζόμενοι
Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφασή της να συεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη. Αποτελεί σύμβλο στον αγώνα των εργαζομένων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.
Η 1η Μάη μας καλεί , να προωθήσουμε ακόμα πιο απφασιστικά την ενότητα της τάξης μας , για την ανασύνταξη του εργατικού –λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. 128 χρόνια από τον αιματοβαμμένο του 1886 και την ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο μας βρίσκει πάλι να παλεύουμε γα το 8ωρο , το πενθήμερο, την Κυριακάτικη αργία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούνε τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους , τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία , τις γυναίκες. Τα μονοπώλια και το σύστημά τους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά ξεκληρίζοντας τους αγρότες από την γη τους.
Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Μπορούμε να τους καθυστερήσουμε την εφαρμογή των μέτρων, να αντεπιτεθούμε, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα αιτήματά μας για αυξήσεις στους , για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις, στην απληρωσιά , στην ανασφάλιστη εργασία, για την κατάργηση όλων αυτών των αντιλαϊκών νόμων.
Τα μέτρα θα είναι και μετά το μνημόνιο και τις εκλογές , όπως και οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας που υπηρχαν και πριν τα μνημόνια και την κρίση. Εδώ θα είναι και μετά το μνημόνιο και τις εκλογές η μόνιμη επιτήρηση και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας. Εδώ θα είναι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ενισχύονται, γιατί δεν χορταίνει το κεφάλαιο, τρέφεται από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης.
Για να βγει νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμε αντίστασης για να αναχαιτήσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.
Να γυρίσει την πλάτη και να στείλει στον αγύρισο τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζεται μέσα από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τη συμβιβασμένη πλειοψηφία τις Διοίκησης του ΕΚΡ, που τόσα χρόνια υπέγραφαν ψίχουλα για τους εργαζόμενους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Στο όνομα του μονόδρομου της ΕΕ, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Το κεντρικό πρόβλημα που πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος είναι :Ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή ανάπτυξη για το λαό. Εμείς απαντάμε: θέλουμε ανάπτυξη που θα βασίζεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτήν την πορεία του δρόμου ανάπτυξης υπερασπίζεται το ΠΑΜΕ.Το ΠΑΜΕ σταθερά και ανταλάντευτα στα 15 χρόνια ζωής του έχει δώσει σαφή και φανερά δείγματα για το ρόλο. Δίνει καθημερινό αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά για την υπεράσπιση της ζωής και του βιοτικού επιπέδου των εργατικών λαϊκών οικογενειών από τη μαζική φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι ένα κίνημα που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός. Που καθημερινά θα παλεύει, θα υπερασπίζεται τον άνεργο, τον απολυμένο, τον απλήρωτο, τον εκβιαζόμενο, θα διεκδικεί δικαιώματα.
Στέλνουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Εργαζόμενε, εργαζόμενη , νέε, άνεργε
Δείξε τη δυναμή σου! Βάλε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σε καταδικάσουν. Οι νέοι, οι νέες, οι μαθητές, οι σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής-λαϊκλής οικογένειας δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα  μέλλον που προδιαγράφεται πολύ χειρότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα αλλά παρά μόνο ανέχεια και ζόρια.
Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται. Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελευθέρου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο , για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Μπορούμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος  και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.
Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.
Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους στα άλλα λαϊκά στρώματα.
Παλεύουμε γα την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Προωθούμε τη λαϊκη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγός όλων των κλάδων, τις γυναίκες μας , τα παιδιά μας. Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ στις 10.00πμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/