Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΚΗ ΠΟΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σύντροφοι και συντρόφισσες
Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ Νότια Δωδ/σου, σας καλωσορίζει στη σημερινή πολιτική εκδήλωση.

Είμαστε  σε μια περίοδο , όπου η αστική τάξη , τα κόμματά της και οι παρατάξεις που την υπηρετούν , έχοντας τα μάτια στραμμένα στις κάλπες, υπόσχονται ανάπτυξη πάνω στα συντρίμια κυριολεκτικά των λαϊκών δικαιωμάτων που αυτοί  προκάλεσαν, και τώρα επιδιώκουν  μέσα από τις εκλογές να αποσπάσουν την  συναίνεση και την ανοχή του  λαού.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα , σ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, έκανε τιτάνιες προσπάθειες  ώστε  ο λαός,  να αποκρούσει την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η πλουτοκρατία, να μην πληρώσει αυτός τη κρίση, αλλά να ανοίξει δρόμους για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελός του.
Στο επιτακτικό  ερώτημα: «Ανάπτυξη για το λαό» ή «ανάπτυξη για τα μονοπώλια», η απάντηση από το ΚΚΕ δόθηκε στη πράξη, δόθηκε στους αγώνες, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας παντού, καλώντας το λαό να αντισταθεί στον τυφώνα  των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια.
Αυτήν την απάντηση έδωσαν και δίνουν τα μέλη του ΚΚΕ μέσα στα ξενοδοχεία, στους χώρους δουλειάς, στο Δήμο και στη Περιφέρεια.
 Έδωσαν μάχες για να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους από την αυθαιρεσία , την τρομοκρατία, την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Ήρθαν σε ρήξη με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που ήθελε να περάσει πάση θυσία την υποταγή και την συναίνεση των εργαζομένων στις  αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις  των εργοδοτών.
Μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, στα ξενοδοχεία, στα πολυκαταστήματα, στο Νοσοκομείο, στον ΕΟΠΥΥ, στα σχολεία, στο Δήμο,  και στη Περιφέρεια οι κομμουνιστές έδωσαν μάχες για να ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία , το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα και να παλέψουν με θάρρος για τα δικαιώματά τους.
 Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, στο μισθό, στην υγεία, στην παιδεία , στη πρόνοια. Να υπερασπιστούν τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές του νησιού.
Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που στηρίζει το ΚΚΕ Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανέδειξαν τα λαϊκά προβλήματα μέσα στα Συμβούλια, αντιπάλεψαν το πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ 2020 στο οποίο ταυτίζονται όλες οι άλλες παρατάξεις με επιμέρους διαφορές η κάθε μια. Η διαφοροποίησή τους δεν έχει να κάνει επί της ουσίας της προδιαγεγραμμένης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, είναι διαφοροποίηση  μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή εργάζονται πυρετωδώς για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.
Στο όνομα αυτής της Στρατηγικής της ΕΕ 2020, δηλαδή των συμφερόντων των μονοπωλίων ελληνικών και ευρωπαϊκών, δεν δίστασαν να περάσουν το πλαίσιο για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, που εξαφανίζει κυριολεκτικά κάθε εργασιακό δικαίωμα. Ετσι,   στις 29 Μάρτη η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας  έγινε πραγματικότητα, με εισήγηση του Φώτη Χατζηδιάκου, (υποψήφιου σήμερα για Δήμαρχος Ρόδου), με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
Επίσης δεν δίσταζουν να κοροϊδέψουν τον ροδιακό λαό για την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου, που ενώ εμφανίζονται να αντιτίθενται στο ξεπούλημα, ζητούν να δοθεί στους τοπικούς φορείς η διαχείρισή του, (πρόταση του Γ. Υψηλάντη υποψήφιου δημάρχου που υποστιρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) όταν ήδη οι τοπικοί φορείς με τους οποίους συνδιαλέγονται έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Πολιτική πρόταση στην οποία συναινούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Καρίκης, Χατζηευθυμίου), που παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητοι.
Η ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων και η προθυμία ικανοποίησης των απαιτήσεών τους εκ μέρους της κυβέρνησης, των κομμάτων τους και των παρατάξεών τους, οδήγησε μέχρι σήμερα στην παραχώρηση του αεροδρομίου των Μαριτσών, του Διαγόρας, του ΓΚΟΛΦ Αφάντου, και ακολουθούν 46.000 στρέμματα χρυσοφόρων παραλιακών εκτάσεων που αγκαλιάζουν όλο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Ρόδου, χωρίς να εξαιρεθούν αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές Natura 2000, δάση και δασικές εκτάσεις. Προγραμματίζονται και δεύτερα και τρίτα πακέτα που θα περιλαμβάνουν ακίνητα στην νότια Ρόδο, το Πρασονήσι, τις υπόλοιπες περιοχές Natura, τα ακίνητα του ΤΑΠΑ στην Μεσαιωνική Πόλη, αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές φυσικού κάλλους.

Έχουν δρομολογηθεί τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, της επεξεργασίας των σκουπιδιών, κοινωνικών υπηρεσιών και ό,τι άλλο αποτελεί κερδοφόρα δραστηριότητα για το κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών για το ροδιακό λαό θα είναι να χρυσοπληρώσει και τις επενδύσεις τους, και τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη.

Σ’ αυτά τα σχέδια, πρόθυμα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ , που στελεχώνει και στελεχώνεται από τις δυνάμεις των κομμάτων που εφάρμοσαν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, φιγουράρουν σήμερα σαν υποψήφιοι σωτήρες του τόπου.

Εμείς λέμε καθαρά: Ο λαός μας, η νεολαία δεν χρειάζονται κάθε φορά να δοκιμάζουν κάποιους, για τους οποίους έχουν επιφύλαξη από την αρχή, τους ξέρουν σαν καιροσκόπους, που από την αρχή φοβούνται ότι δε θα τηρήσουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που λένε προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Εμείς λέμε , Ισχυρό ΚΚΕ  παντού, στις Ευρωεκλογές, στο Δήμο , στη Περιφέρεια. Ισχυρό ΚΚΕ  σημαίνει τιμωρία όλων όσοι με ψέματα και τρομοκρατία προσπαθούν να πείσουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης μέσα στην ΕΕ
  Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων, στηρίζοντας τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης.Για να μη συρρικνωθούν και καταργηθούν δομές και υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΗΦΗ, αθλητικά, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα πρόληψης,  αλλά αντίθετα να ενισχυθούν και να διευρυνθούν.
Θα παλέψουμε για δραστική μείωση, με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Αξιοποίηση των όποιων κοινοτικών κονδυλίων χορηγούνται σήμερα για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, λαϊκών πολιτιστικών, αθλητικών αναγκών. Για αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία. Για να μείνει η δημόσια περιουσία λαϊκή ιδιοκτησία και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ροδιακού λαού.
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού, για να βγει ισχυρός ο λαός!
Ο Τάκης Πότσος είναι Γραμματέας της
Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Και υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/