Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μαζική και φορτισμένη η εκδήλωση της αποστολής στο Ντονμπάς

Μαζική και φορτισμένη η εκδήλωση της αποστολής στο Ντονμπάς
πηγή, ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωσηΚατάμεστο, με πολλούς όρθιους και κόσμο έξω στο διάδρομο, ήταν το αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο την Κυριακή 24/5 το απόγευμα. Εκατοντάδες άνθρωποι, και κυρίως πάρα πολλοί νέοι και νέες, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία», για να μεταφέρει τις εμπειρίες των μελών της ελληνικής αποστολή που επέστρεψε πρόσφατα από το Ντονμπάς. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ωστόσο άλλαξε από τον αρχικό σχεδιασμό με το άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του διοικητή Αλεξέι Μοζγκοβόι το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο) από φασίστες κοντά στο Λουγκάνσκ. Η ελληνική αποστολή είχε φιλοξενηθεί από την «ταξιαρχία φάντασμα», διοικητής της οποίας ήταν ο Μοζγκοβόι.
Τίτλος της εκδήλωσης «Τι είδαμε στο Ντονμπάς» και ομιλητές 5 από τα 16 μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς, που βρέθηκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ από τις 6 έως τις 11 Μάη. Στις 8.00 το λόγο πήρε ο Γ. Μιχαηλίδης εκ μέρους της καμπάνιας και της αποστολής (δείτε το video), παρουσιάζοντας ένα χρονικό των δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων της ελληνικής αποστολής. Μέσα σε φορτισμένο κλίμα μετέδωσε την είδηση της δολοφονίας του Αλ. Μοζγκοβόι και ακολούθησε προβολή video με δηλώσεις που είχε κάνει ο δολοφονημένος διοικητής λίγες μέρες πριν προς τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την δράση της ταξιαρχίας Πρίζρακ (Φάντασμα). Στη συνέχεια οι εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκδήλωση κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος διοικητή Αλ. Μοζγκοβόι και της συνοδείας του (συνολικά 6 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην ενέδρα).
Ακολούθησε προβολή φωτογραφικού υλικού τη ελληνικής αποστολής από τις δραστηριότητές της στο Ντονμπάς.
Το λόγο αμέσως μετά πήρεο Δημήτρης Πατέλης (δείτε το video), ο οποίος αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα που δίνει ο λαός στο Ντονμπάς. Τόνισε ότι, το ίδιο κέντρο, η Ε.Ε. και ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός, πουβυθίζουν στη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα το δικό μας λαό, με την σκληρή λιτότητα και όλη την βάρβαρη πολιτική τους, το ίδιο κέντρο δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τα ναζιστικά και φασιστικά τάγματα και τις στρατιωτικές επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας που αντιστέκονται. ΕΕ και ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν, εκπαιδεύουν, σκοτώνουν για να επιβάλλουν την πολιτική τους. Ο Δ. Πατέλης σημείωσε την ιδιαίτερη προσφορά των κομμουνιστών στον αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντι-ολιγαρχικό αγώνα που διεξάγεται στο Ντονμπάς, αναφέροντας παραδείγματα από τη δράση της αυτόνομης κομμουνιστικής μονάδας που δρα στα πλαίσια της ταξιαρχίας Φάντασμα.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν και η ομιλία της συντρόφισσας Τάνιας (δείτε το video),αγωνίστρια που κατάγεται από την Ουκρανία και ζει στην Ελλάδα, μέλος και αυτή της ελληνικής αποστολής στο Ντονμπάς. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο Ουκρανικός λαός, τη φτώχεια και τα δεινά που επέφερε ο πόλεμος. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο. Περιέγραψε με γλαφυρότητα το μεγαλείο του αγώνα της νέας γενιάς στο Ντονμπάς που θέλει να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο και δίνει τη ζωή του γι΄ αυτό.
Ακολούθησε η ομιλία του Ανδρέα Ζαφείρη (δείτε το video), ενός ακόμα μέλους της ελληνικής αποστολής. Ο Α. Ζαφείρης τόνισε ότι στην Ουκρανία διεξάγεται ένας «άγνωστος πόλεμος», για τον οποίο εντός των χωρών της Ε.Ε. υπάρχει τείχος σιωπής από τις κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται και στρατιωτικά για εμπλοκή, ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι ήδη στρατιωτικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ εκπαιδεύουν μονάδες του Ουκρανικού στρατού. Ο πόλεμος προπαγάνδας που διεξάγουν οι κυρίαρχες δυνάμεις είναι ανελέητος, όπως ανέφερε. Τόνισε την μεγάλη σημασία της οικονομικής και πολιτικής αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς.
Τελευταίος μίλησε ο Κώστας Φουρίκος (δείτε το video), επίσης μέλος της πρόσφατης αποστολής στο Ντονμπάς. Αναφέρθηκε στο κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο της σημερινής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ανέφερε παραδείγματα από την πολιτική της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, που απαγορεύει την κομμουνιστική δράση και κάθε σύμβολο, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά και επιβραβεύει τους ντόπιους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κ. Φουρίκος ανέλυσε την ουσία του λαϊκού αντιφασιστικού αγώνα.
Μετά το τέλος των εισηγητικών ομιλιών πραγματοποιήθηκαν από το κοινό πάρα πολλές ερωτήσεις για μια σειρά θέματα που αφορούν τις εξελίξεις και την εμπειρία από τον αγώνα του λαού στο Ντονμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/