Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη.


Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, υποδέχεται στα Τρίκαλα τα μέλη άλλων λεσχών στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη.
Στη συνέλευσή της, την Παρασκευή 8 Μάη, η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και να συμμετέχει στο διήμερο οδοιπορικό στα βήματα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, στις 6 και 7 Ιούνη.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης αναφέρει στο κάλεσμά της:
"70 χρόνια πριν, στις 16 Ιουνίου 1945, σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, δίνει τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους. Το πολεμικό του ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, κατά κόσμον Θανάσης Κλάρας, ετών 40, κομμουνιστής.
Ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε ο απόλυτος τρόμος των φασιστών, η τιμή και η περηφάνια του μαχόμενου λαϊκού κόσμου.
Το όνομά του έφτασε στις μέρες μας, τραγούδι και άνεμος, ένας από εκείνους που πηγαίνουν τα πράγματα ως το τέλος.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θέλει να τιμήσει στο πρόσωπό του την «ανώνυμη» δράση των εκατομμυρίων αγωνιστών που διεκδίκησαν μια ζωή στα μέτρα των ανθρώπων".
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, με χαρά θα υποδεχθεί τα μέλη των συλλογικοτήτων που θα έρθουν στα Τρίκαλα, θα οργανώσει το Σάββατο 6 Ιούνη το οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης, με ιδιαίτερους σταθμούς στα σημεία που σημάδεψαν την ιστορία του λαϊκού κινήματος σε αυτήν, με κατάληξη την ιστορική πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου διαδραματίστηκε το κανιβαλικό κρέμασμα των κεφαλιών του Άρη και του Τζαβέλλα από την αντίδραση της εποχής, στην οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με τίτλο : " Oργανωμένος λαός : τότε και τώρα".
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Εργατικές Λέσχες από αρκετά σημεία της Αττικής και της επαρχίας.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 7 Ιούνη, η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, θα συμμετέχει στο οδοιπορικό της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης στη Μεσούντα, εκεί που έδωσε το τέλος στη ζωή του ο Άρης Βελουχιώτης, και θα οργανώσει τη μετάβαση συμπολιτών μας στο μέρος με πούλμαν που θα αναχωρήσει από τα Τρίκαλα.Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/