Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, κυριολεκτικά έχει λυγίσει κάτω από την αφόρητη και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει επιβληθεί χρόνια τώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο χώρο της Υγείας και διαιωνίζει με τη στάση της η  νέα συγκυβέρνηση.
Οι τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν οδηγήσει σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έναν μεγάλο αριθμό του προσωπικού να νοσήσει από αυτοάνοσα. Τα 8.000 ρεπό που χρωστά η Διοίκηση του Νοσοκομείου στους εργαζόμενους πέρα από τις άδειες του 2014 μέχρι σήμερα, φανερώνει και τον βαθμό εντατικοποίησης της εργασίας και εξουθένωσης του προσωπικού με σοβαρές συνέπειες τόσο στη δική τους υγεία, αλλά και των ασθενών.
Ο αριθμός του προσωπικού που είναι ενεργό σήμερα, ανέρχεται σε λιγότερο από  το 1/3 του αναγκαίου, δηλαδή στην ουσία είναι προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα λειτουργίας των χειρουργείων, του φαρμακείου, να αναβάλλονται επεμβάσεις, να υπάρχουν μονοβάρδιες με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων.   
Οι τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων έχουν σαν συνέπεια να μένουν απλήρωτες οι υπερωρίες του προσωπικού, να υπάρχουν  ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αλλά και οι εργαζόμενοι - ειδικά στα πλυντήρια-  να δουλεύουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες, λόγω αδυναμίας συντήρησης του κτηρίου.
Με δεδομένο ότι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄3474/31/12/2012 και ισχύει σήμερα,  θεωρείται απαράδεκτος, γιατί μείωσε κρεβάτια έκλεισε και συγχώνευσε κλινικές και τμήματα, κατάργησε οργανικές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλου ειδικευμένου προσωπικού, που χρειάζεται το Νοσοκομείο της Ρόδου για ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες των 120.000 κατοίκων της Ρόδου,  και της Δωδεκανήσου, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων καθημερινά επισκεπτών της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
Για την πρόσληψη μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων που χρειάζεται το Νοσοκομείο της Ρόδου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να παρέχονται σε όλους τους ασθενείς απολύτως  δωρεάν όλες οι υπηρεσίες, φάρμακα, υγειονομικό και άλλο υλικό ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.
Για να  καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου από νυχτερινά και αργίες, υπερωρίες και εφημερίες.

Ο βουλευτής
 Σταύρος Τάσσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/