Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΓΑΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 «Την πρόταση να είναι  θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα της  υγείας, την έχουμε κάνει σαν Λαϊκή Συσπείρωση, εδώ και δυόμιση μήνες. Μπήκε σε αυτό του Καστελόριζου.
Αναφερθήκαμε στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που έχουν οδηγήσει τις δομές υγείας στα νησιά μας σε διάλυση. Καταθέσαμε συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα όπως η μη λειτουργία εδώ και χρόνια του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης, ενώ έπρεπε να λειτουργεί με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους. Καταγγείλαμε την καταβολή κομίστρου για την μεταφορά του εθελοντικού αίματος στην Αθήνα, την χρησιμοποίηση του μικρού αεροπλάνου, αντί των μέσων του ΕΚΑΒ, ως μέσου μεταφοράς των ασθενών ή τραυματιών, με καταβολή των τελών στάθμευσης σαν να ήταν ιδιωτικό τζετ και του κόστους των καυσίμων.
Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεις για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στα ζητήματα Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης με σκοπό να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για διεκδικήσεις.
Ο Περιφερειάρχης προσπάθησε να απαξιώσει το περιεχόμενο «αποκαλύπτοντας» , ότι οι προτάσεις αυτές είναι κομματικές. Μα εμείς οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κομμουνιστές με την Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ, όπως μερικοί άλλοι που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι.
Οι νησιώτες θα πρέπει να ξέρουν τις «κομματικές» προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις οποίες διαφώνησε ο Περιφερειάρχης και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Προτείναμε:
Να στελεχωθούν όλες οι μονάδες δημόσιας υγείας των Νησιών μας με όλο το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των μονάδων αυτών.
Να υπάρχει κάλυψη  με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.
Να δημιουργηθεί σύγχρονος κρατικός φορέας διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους από τα νησιά σε κεντρικά νοσοκομεία.
Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
Να καταργηθεί  κάθε πληρωμή για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
Να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας και όλες οι μονάδες υγείας με  ασθενοφόρα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που έχουν στην ευθύνη τους.
Για άλλη μια φορά γίνεται κατανοητό ότι τα προβλήματά μας δεν λύνονται με την «ανάθεση», σε επίδοξους σωτήρες. Χρειάζεται εμείς να πάρουμε στα χέρια την υπόθεση και να παλέψουμε για τα αυτονόητα.»
25 Μάη  2015
Ο Περιφερικός σύμβουλος
εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σιγάλας Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/