Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για αντικαταστατική απόφαση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕΔ

Για την άνευ προηγουμένου αντικαταστατική απόφαση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕΔ

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για τους αντιπροσώπους της Α΄ΕΛΜΕ στο 17ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ένωσης (άρθρο 32, παρ. 7) και προφανώς για λόγους μυστικότητας της ψήφου οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια που προέρχονται από τα νησιά παραλαμβάνονται από το ταχυδρομείο και ρίχνονται στην κάλπη με τα υπόλοιπα της Ρόδου.

Μέχρι τη στιγμή που κλείσανε οι κάλπες δεν είχαν παραληφθεί τα ψηφοδέλτια της Καρπάθου και της Χάλκης. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ μελών του ΔΣ αλλά και της παράταξης μας και υιοθετήθηκε χωρίς ενστάσεις η πρόταση του προέδρου του ΔΣ να προταθεί στην εφορευτική επιτροπή το άνοιγμα της κάλπης με το σκεπτικό ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων (περίπου 20) που υπολείπονταν δεν επηρεάζει τον αριθμό των αντιπροσώπων και ότι η καθυστέρηση θα επιβαρύνει οικονομικά το ηδη ελλειμματικό ταμείο της Ένωσης Έτσι και με πρόβλεψη του καταστατικού (Άρθρο 32, παρ. 7) ότι η καθυστέρηση αφίξεως των ψηφοδελτίων από τα νησιά δεν αποτελεί λόγο ακύρωσης των εκλογών, η εφορευτική επιτροπή προχώρησε στην διαλογή των ψηφοδελτίων και την υπογραφή του πρακτικού διαλογής.

Μόλις όμως αντιλήφθηκαν τόσο η ΔΑΚΕ όσο και οι ΑΕΚΚ-Σ ότι μπορεί να καρπωθούν άλλη μια έδρα και να αλλάξει υπέρ τους το αποτέλεσμα άρχισαν και τα ηθικά διλλήματα. Η ηθική όμως προφανώς επηρεάζεται και από τα αποτελέσματα! Οπότε την επόμενη ημέρα που δεν βγήκαν τα κουκιά όπως κάποιοι ήθελαν ζήτησαν την ξεχωριστή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που έφτασαν καθυστερημένα. Μάλιστα από πλευράς ΔΑΚΕ μπήκε σε επίπεδο ΟΛΜΕ και θέμα εγκυρότητας των εκλογών (Α. Μαρίνος 8/5). Σε απόλυτη σύμπλευση όλο το ΔΣ (δηλαδή όλες οι παρατάξεις πλην της ΑΣΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ) υιοθέτησαν την άποψη της ΔΑΚΕ (συνεδρίαση Δ.Σ 8/5), βρίσκοντας ξαφνικά «αντιδημοκρατικό» να μείνουν έξω από το αποτέλεσμα οι ψήφοι των συναδέλφων από τα άλλα νησιά. Δηλαδή η απόφαση που πήραν μια μέρα νωρίτερα οι ίδιοι (πριν βέβαια βγουν τα αποτελέσματα), έγινε ξαφνικά αντιδημοκρατική!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί καταστατική εκτροπή και ανοίγει δρόμους πρωτόγνωρους για την Ένωση. Αδυνατίζει την μυστικότητα της ψήφου με ότι σημαίνει αυτό, παράδειγμα οι υπηρεσιακές εκλογές.

Ευθύνες για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε με την ψηφοφορία των νησιών υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες. Παραβιάστηκε η πρόβλεψη του καταστατικού για αποστολή των ψηφοδελτίων στα νησιά 30 ημέρες πριν την Γ.Σ. Δεν υπήρχε αποτελεσματικός έλεγχος-ενημέρωση για την πορεία των εκλογών στα νησιά, για το που βρίσκονταν οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια.

Να που συναντιούνται ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, στο ήθος που διαμορφώνεται ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Καλούμε τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να καταδικάσουν τις  πρακτικές αυτές και τις δυνάμεις , που ενισχύουν τον εκφυλισμό του κινήματος.

Καλούμε το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου να μην προχωρήσει σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια.

Ρόδος 9/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/