Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 11 Ιουνίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
11 ΙΟΥΝΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7.00 μ.μ. στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Λαϊκή κινητοποίηση  προκειμένου να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.
Το σωματείο καλεί τα μέλη του , όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου  σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..
Καμιά αναμονή! Οι διαπραγματεύσεις της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, θα τους καλέσουν να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το φόρο τα τελευταία 5 χρόνια. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, την Παιδεία, καμία στήριξη στους άνεργους και τις οικογένειές τους.
Στα εργασιακά ο στόχος είναι να συμπιεστούν οι μισθοί στον κατώτατο, αφήνοντας  τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκαν για «όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας»!
Η μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καθορίζουν μόνοι τους και ο καθένας όπως θέλει, τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο.
Στο ασφαλιστικό, μετά τις συνεχόμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, την εισφοροαπαλλαγή τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων!
Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για εμάς και κέρδος για τους  μεγαλοεργοδότες. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων, για να πληρώνονται οι δανειστές. 
Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση των αντεργατικών νόμων που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και φυσικά στον δικό μας. Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν!
Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία, σε αυτούς λογοδοτεί η κυβέρνηση και όχι στο λαό.
Από τους πρώτους 5 μήνες οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης “ξέβαψαν” και το σκίσιμο των μνημονίων που έλεγε προεκλογικά έγιναν “σχήμα λόγου”.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι νόμοι που διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας. Από τη μία απαιτούν από τους εργαζόμενους «λιτό βίο» και από την άλλη οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. 
Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Συνάδελφοι δεν πρέπει να υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση το νέο μνημόνιο ή όπως και να το ονομάσουν, φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
-    Την ανάκτηση όλων των απωλειών  
-    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ‘
-   Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ ,υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους    τους εργαζόμενους
     -   Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
-    Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους
-    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
-    Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας
-    Δωρεάν Υγεία-Παιδεία
-    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
-    Μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους
Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!   
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 7μμ
                                          Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                             ο Γεν .Γραμματέας

ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                     ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/