Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ, 9 ΜΑΗ 1945


ΣΑΒΒΑΤΟ  9 ΜΑΗ, 7.00 μ.μ. - Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού, που έσπειραν τον όλεθρο και τη φρίκη με τα τερατώδη εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Επτά δεκαετίες μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, καμιά παραχάραξη, διαστρέβλωση ή ποινικοποίηση της Ιστορίας δεν είναι ικανή να σβήσει την αλήθεια. Δεν είναι ικανή να σβήσει τα πενήντα εκατομμύρια νεκρούς, ανάμεσα τους και περισσότερους από 400.000 Έλληνες, τα φρικιαστικά βασανιστήρια και τις εκτελέσεις στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα εκατομμύρια ανθρώπους που έμειναν ανάπηροι στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Η αιτία που γέννησε τόσο τον φασισμό όσο και τον πόλεμο ήταν ο καπιταλισμός, που σε περίοδο κρίσης επέλεξε την δια της βίας μοιρασιά των παγκόσμιων αγορών και των πηγών πρώτων υλών.
Στη μεγάλη λαϊκή νίκη, ήταν αποφασιστική, καθοριστική, η συμβολή της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης , που άφησε στα πεδία της μάχης 20 εκατομμύρια νεκρούς. Ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψε τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους υψώνοντας τη κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ την 1η Μάη 1945.  Σημαντική ήταν η συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών αντιστασιακών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες με το λαϊκό κίνημα της χώρας μας να αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο μαζικά . Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως ήταν το ΚΚΕ στην Ελλάδα.
Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε! 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με μεγαλύτερη ορμή και γνώση ! 
Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι. 
Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Μ’ αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από το Μάη του 1945 οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου πραγματοποιούν εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με προβολή ταινίας , έκθεση αρχειακού υλικού και αντιφασιστικού- επαναστατικού βιβλίου και ομιλία το Σάββατο στις 7:00 μ.μ.

6/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/