Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Συνδυασμένη επίθεση φοροεπιδρομής και δημιουργίας νέας Νατοϊκής βάσης σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νησιά μας

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 «Συνδυασμένη επίθεση  φοροεπιδρομής και δημιουργίας νέας Νατοϊκής βάσης  σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νησιά μας  και χρειάζεται να πάρει μια περήφανη και αποφασιστική απάντηση».
Στο επίκεντρο επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων στην ευρύτερη περιοχή, αποφασίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τοποθετήσει τα νησιά μας, με την δημιουργία Νατοϊκής βάσης στη Κάρπαθο ή στη Ρόδο.
Ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης, Π. Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» 15/ 5, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ «τη δημιουργία μίας σημαντικής ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο», πρόταση που συζητά αυτές τις μέρες με διάφορους παράγοντες του πενταγώνου στις ΗΠΑ!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε «βασιλικότερη του βασιλέως», προωθώντας με θέρμη τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου για «γεωστρατηγική αναβάθμιση», συνεχίζοντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αυτή η επικίνδυνη πολιτική εκθέτει το λαό μας σε μια σειρά κινδύνων, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε διάφορες γωνίες του πλανήτη, με πιο χαρακτηριστική την αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η εξέλιξη αυτή  δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τις δηλώσεις Τσίπρα:«λέω με τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ», τις προτάσεις Καμμένου «για συνεκμετάλλευση (των φυσικών πόρων) του Αιγαίου με τις ΗΠΑ».
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις  θέσεις της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει πιο ενεργητικά τα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ σε Μέση Ανατολή, Αφρική κ.ά., δήθεν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και για την προστασία των χριστιανών από τους τζιχαντιστές που στήριξαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.  
Μέσα σ’αυτά τα σχέδια που καταστρώνουν εντάσσεται εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των αμερικανών για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, το λιμάνι, το Γκολφ, αλλά και ο ελλιμενισμός  των πολεμικών πλοίων του 6ου Στόλου και η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη στη Ρόδο. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη δίνη της προώθησης των συμφερόντων τους στη περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των νησιών μας.
Κανένα νησί του Αιγαίου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!
Η Νατοϊκή βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Είναι ψέμα ότι η βάση στο Αιγαίο θα προστατεύσει τα νησιά από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΝΑΤΟ συνέβαλε στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις Τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων!
Νατοϊκή βάση στο Αιγαίο θα σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις που σπέρνουν τη φρίκη και τον όλεθρο στους λαούς και τροφοδοτούν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων που θαλασσοπνίγονται με τα παιδιά τους στη Μεσόγειο, προκειμένου να μοιράσουν οι ιμπεριαλιστές τις αγορές, το φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τους δρόμους των εμπορευμάτων και της ενέργειας! Θα αυξήσει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ένα γενικευμένο πόλεμο που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, επεμβάσεις και συγκρούσεις στην περιοχή μας.
Καμιά ολιγωρία, καμιά υποτίμηση του κινδύνου!
Καλούμε  το λαό των νησιών μας να ξεσηκωθεί, τις νέες και τους νέους να πρωτοστατήσουν ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία Νατοϊκής Βάσης Πολέμου και θανάτου στο Αιγαίο.
Ρόδος 23/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/