Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δελτίο Τύπου
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, σχετικά με το χρόνο καταβολής του Εφάπαξ Βοηθήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Για το χρόνο καταβολής του Εφάπαξ Βοηθήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία δικαιούνται Εφάπαξ Βοήθημα από το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, αν συμπληρώσουν εκατόν ογδόντα (180) τουλάχιστον πλήρεις μηνιαίες καταβολές και είκοσι (20) τουλάχιστον πλήρη έτη στην άσκηση του επαγγέλματος του ξενοδοχοϋπαλλήλου, είτε όταν συνταξιοδοτηθούν.
Η προηγούμενη συγκυβέρνηση με το νόμο 4093 έχει επιβάλει σοβαρή μείωση κατά 30% στο ύψος του βοηθήματος, όταν μάλιστα επρόκειτο για ένα ταμείο (που προήλθε από την ενοποίηση του πρώην ΤΑΞΥ) τα αποθεματικά του οποίου προέρχονταν και προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές των ασφαλισμένων.
Επιπλέον, ο χρόνος απονομής του Εφάπαξ έχει ξεπεράσει τους 14 μήνες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να κάνουν έγκαιρα χρήση του Βοηθήματος ώστε να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την καπιταλιστική κρίση και την εποχικότητα του επαγγέλματός τους.
Το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα με ενημερωτικό του σημείωμα αναφέρει ως πρόβλημα για την καθυστερημένη απονομή Εφάπαξ την έλλειψη επαρκούς προσωπικού για την έγκαιρη διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  • Αν προτίθεται να καταργήσει τη μείωση του Εφάπαξ που επέβαλε ο νόμος 4093, να επαναφέρει τον τρόπο υπολογισμού που ίσχυε πριν και αν θα προβλεφθεί να δοθούν αναδρομικά τα χρήματα σε όσους έχουν λάβει το βοήθημα με τη μείωση του 30%.
  • Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα ώστε να συντομευτούν οι διαδικασίες για την καταβολή του Εφάπαξ Βοηθήματος στους ξενοδοχοϋπαλλήλους που πληρούν τις προϋποθέσεις, εντός διμήνου από την κατάθεση της σχετικής τους αίτησης».
Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Ρόδος 19 Μάη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/