Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ  20  ΜΑΗ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22 ΜΑΗ  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΜΕΡΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ  ΣΤΙΣ  7.00 ΜΜ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας, στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα Πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια.
Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας συνεχώς υποβαθμίζονται και εμείς καλούμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες κ.α., την ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταβάλει στις δημόσιες δομές υγείας ένα μικρό μόνο μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και τις οδηγεί έτσι σε οικονομική ασφυξία, ενώ την ίδια ώρα φροντίζει να πληρώνει στο ακέραιο τις δόσεις για ένα χρέος που δεν είναι του λαού !!!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Συγκυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα.
Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν, για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.
Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα και όλοι μαζί απαιτούμε:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.
-ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας -    Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
-Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.
-Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
-Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Πριν πολλά χρόνια η εργατική τάξη της Ρόδου μαζί με την μαθητική  νεολαία αντέδρασε ενάντια στους ιμπεριαλιστές  που ήθελαν να κάνουν στην περιοχή μας νατοϊκές βάσεις .ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ. Έγιναν  γνωστοί σε όλο τον κόσμο εκείνοι οι αγώνες.

Φαίνεται σήμερα πάλι  οι αντιθέσεις στην περιοχή μας που  οξύνονται καθημερινά ,ξαναφέρνει στο προσκήνιο με τελευταία εξέλιξη την εξαγγελία του υπουργού Άμυνας για νέα βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πιθανότερο σημείο τη Ρόδο ή την Κάρπαθο. Δεν είναι άσχετη η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη καθώς και ο ελλιμενισμός Αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Ρόδο τις προηγούμενες μέρες. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν αδιάφορο το ταξικό εργατικό κίνημα. Για το λόγο αυτό το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας παίρνει μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κύπρου την Παρασκευή  22  ΜΑΗ στη 7.00 μμ., καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας αλλά και όλο τον κόσμο να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον τόπο μας για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/