Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ: Πραγματική πρόκληση η «ημερίδα» Τουρισμού

Για την «ημερίδα» Τουρισμού στο 1ο ΕΠΑΛ
Η ημερίδα που διοργανώνεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και πολύ περισσότερο το περιεχόμενό της, αλλά και η ίδια η επιλογή των ομιλητών (ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων, σύμβουλοι επιχειρήσεων), αποτελούν πραγματική πρόκληση.

Η αποκαλούμενη «ημερίδα» δεν έχει ψήγμα εκπαιδευτικού ή ακαδημαϊκού χαρακτήρα, αντίθετα στόχος της είναι από νεαρή ηλικία να γαλουχήσει την αυριανή βάρδια των εργαζομένων του κλάδου του τουρισμού, να τους «διδάξει»  να υπηρετούν τους στόχους των εργοδοτών τους, ως δικούς τους.
Νεολαίοι 15 – 16 ετών, που θα μπουν στην παραγωγή με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά τους, που μέχρι τα 25 τους θα πληρώνονται με 411 ευρώ καθαρά, θα ενημερωθούν από τα μελλοντικά αφεντικά τους για την πορεία και τις… προοπτικές του Τουρισμού λίγο πριν ξεκινήσουν την «πρακτική» στα ξενοδοχεία τους.
Η «προοπτική» για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης είναι γνωστή. Τη ζουν οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές στα μεγάλα ξενοδοχεία κάθε τουριστική σαιζόν και … αναρρώνουν από αυτήν όλο το χειμώνα.
Είναι βέβαια πολύ διαφορετική από την «προοπτική» των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων του Τουρισμού που στη Ρόδο κάνουν τζίρο 1.5 δις ευρώ το χρόνο. Αλλά αυτή είναι μια λεπτομέρεια που μάλλον δεν είναι αντικείμενο αυτής της ημερίδας.
Αυτό είναι το νέο σχολείο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που συνεχίζει να υπηρετεί και η νέα κυβέρνηση πιστά και καταδικάζει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων στην αμορφωσιά. Έτσι θέλουν να λειτουργεί η τεχνική εκπαίδευση, να γίνει φυτώριο φτηνού εργατικού δυναμικού που θα προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες των επιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι όμως τα παιδιά τους τα στέλνουν στα σχολεία να μάθουν γράμματα, όχι να τους κάνουν «κατηχητικό» οι επιχειρηματίες.
Καλούμε τα εργατικά Σωματεία της Ρόδου, τους εκπαιδευτικούς, να καταδικάσουν αυτή την εκδήλωση και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Απαιτούμε να πάρει θέση η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το γεγονός ότι διοργανώνεται εκδήλωση μέσα στο χώρο του σχολείου, σε ώρα μαθήματος, από φορείς και ομιλητές που καμιά σχέση δεν έχουν με την εκπαίδευση και μάλιστα με αυτό το περιεχόμενο.
Γραμματείες Εκπαιδευτικών και Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ
5 Μάη 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/