Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου
Συνεδρίαση Π.Σ. στις 18/11/2014
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συντάχθηκε σε άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, που πολιτικά έχει συνδιαμορφωθεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς καμία παρέκκλιση. Την ίδια σύμπνοια είχαν και οι παρατάξεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την από κοινού υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Οι μνημονιακές πολιτικές όπως χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος απέσπασαν 2 λευκά από την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Σ. του κ. Μπενέτου και του κ. Φραντζή, με την ελπίδα να αναμορφωθεί στη συνέχεια. Ο καιροσκοπισμός όμως δεν μπορεί να κουκουλωθεί όταν κλείνεις το μάτι δεξιά και αριστερά. Και με τον λαό και με τα μνημόνια.
Η ευθυγράμμιση του προϋπολογισμού στα πλαίσια όλων των δεσμεύσεων της κυβέρνησης με την ΕΕ και την τρόικα , επιβεβαιώθηκε εξ άλλου και από την σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.  Εντάσσεται πλήρως στη λογική των μνημονίων διαρκείας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί κι ένα βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση όλης αυτής της βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών γενικότερα.
Πως αλλιώς ερμηνεύει κανείς το γεγονός, ότι δεν υπήρχε κωδικός στον προϋπολογισμό που ν’ αφορούσε παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές που να μην είχε σημαντική μείωση;
Πως εξηγείται διαφορετικά, ότι ενώ η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων αλλά και υποδομών σε υγεία και παιδεία είναι στον αέρα, ενώ αντίθετα προγράμματα που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, και  τα έργα που ενισχύουν τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να «ωριμάζουν» και να τίθενται σε προτεραιότητα υλοποίησης;
Δεν είναι όπως ισχυρίζονται εκατέρωθεν οι παρατάξεις αυτές, η καλύτερη διαχείριση των πόρων που διατίθενται, αλλά είναι συνειδητά σε προτεραιότητα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, όχι μόνο του ντόπιου, αλλά και του ξένου μέσα από διασυνοριακές συνεργασίες.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο συνδυασμός που στήριξε και στηρίζει το ΚΚΕ καταψήφισε τον προϋπολογισμό και θα κάνει ό,τι μπορεί για να οργανωθεί η λαϊκή πάλη και η αντεπίθεση, μέχρι να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα τοπικά κρατικά όργανά της, οι περιφέρειες και οι δήμοι.
Οι σύγχρονες όμως λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από ένα ενιαίο - καθολικό - σύγχρονο - αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Άθλησης, Πολιτισμού, προστασίας περιβάλλοντος. Έτσι, λοιπόν, πρέπει και απαιτούνται πολιτικές προϋποθέσεις γι' αυτό, δεν έχουμε αυταπάτες, αρκεί να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και κυρίως την εξουσία για τον εαυτό του.
Ρόδος 20 Νοέμβρη 2014

                    Οι εκλεγμένοι με τη  Λαϊκή Συσπείρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/