Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου

Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, με ρεπορτάζ «διαρροών» από τις συζητήσεις με την Τρόικα προετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, που θα πλήξουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους αλλά και πιο ειδικά τους εποχιακούς εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Ανάμεσα σε αυτά είναι η κατάργηση της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση, η κατάργηση της επαναπρόσληψης και η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της μαθητείας.
Είναι μέτρα, που ισοπεδώνουν και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου για να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους στον τουρισμό.
Δεν είναι εντολές της Τρόικας όπως γράφεται. Είναι εντολές των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοπρακτόρων που υλοποιεί η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση, αξιοποιώντας οδηγίες και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τεράστιες ευθύνες έχουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε Σωματείο – Ομοσπονδία – Εργατικό Κέντρο Ρόδου, που χαιρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το 17% της μαθητείας που επιβλήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση και άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή εξέλιξη, που συνολικά αποδέχονται και προωθούν αυτή την πολιτική, καλώντας τους εργάτες να στοιχηθούν πίσω από τα αφεντικά στο όνομα του μικρότερου κακού και του «ρεαλισμού».
Κανένας να μη λείψει από την αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από τον ΟΑΕΔ στις 11 το πρωί.
Προσυγκέντρωση του κλάδου στις 10.30 το πρωί έξω από τον Κωτσόβολο (αραπάκι)
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου

26 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/