Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Πάει πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο DNA του, το «μονόδρομο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κόλαση που αυτή επιβάλλει στους λαούς, που δεν έχει αφήσει εργοδοτικό φορέα που να μην έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι σιγοντάρει την εργοδοσία.

Δεν τους άρεσε ότι αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία τους. Ότι δηλαδή κάνοντας μια «περατζάδα» από την επιθεώρηση εργασίας, επιχείρησαν να εμφανίσουν ότι πάλεψαν να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων, τα οποία μάλιστα  η πολιτική που προτείνουν τα διαιωνίζει.
Γι’ αυτό άλλωστε, την ουσία της κριτικής που τους έγινε, την …κάνουν «γαργάρα».
Για να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Μόνο το 2010 τα έσοδα από τον τουρισμό για το νησί της Ρόδου είναι 1.3 δις ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία δημοσιευμένα. Σίγουρα, οι αριθμοί θα είναι πλέον σημαντικά μεγαλύτεροι. Αρκεί αυτός ο πλούτος για να θρέψει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπιχειρηματίες του κλάδου στο νησί; Και με το παραπάνω. Σε ποιες τσέπες όμως πάει; Σε αυτές των μονοπωλιακών ομίλων είτε είναι μεγαλοξενοδόχοι είτε μεγαλοπράκτορες.
Οι ίδιοι είναι που αφήνουν και μεγάλη μερίδα των εργαζομένων απλήρωτη (850.000 σε όλη τη χώρα) για μήνες ή για χρόνια ολόκληρα. Γι’ αυτούς και τα κέρδη τους είναι που ισοπεδώνονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Γι’ αυτό, την ίδια στιγμή που οι αυξήσεις στις αφίξεις είναι πάνω από 300.000 από το 2012 ως σήμερα στη Ρόδο,  το ίδιο διάστημα οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν επίσημα 2 φορές. Μία ονομαστικά 13% και μία μέσω της αλλαγής του υπολογισμού της προϋπηρεσίας.
Αν στη μείωση αυτή προσθέσουμε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων για τις οποίες δεν ισχύει η Συλλογική Σύμβαση και αμείβονται με 500-600 ευρώ για δουλειά χωρίς ρεπό, καθώς και τη ραγδαία εντατικοποίηση της δουλειάς, καταλαβαίνει κανείς για τι αύξηση στα ποσοστά των κερδών μιλάμε. Ένα δείγμα μόνο, αποτυπώνεται στη λίστα με τα 30 πιο κερδοφόρα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στην οποία φιγουράρουν ένα σωρό ξενοδοχεία της Ρόδου.
Αμφισβήτησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ την κερδοφορία τους, την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής; Το αντίθετο. Προτείνει μέτρα που θα «τονώσουν την ανάπτυξη» (ανάπτυξη σαν αυτή του ροδίτικου τουρισμού που ζούμε τις συνέπειές της για το λαό) και στηρίζει όπως λέει την «υγιή επιχειρηματικότητα». Για να μη θυμηθούμε τις «γέφυρες επιχειρηματικότητας» στον τουρισμό και άλλα πολλά που έχει πει ο βουλευτής τους στα Δωδεκάνησα.
Άρα, ποιος θα προστατέψει και θα διευρύνει τις κατακτήσεις των εργαζομένων αν όχι οι μαζικοί, οργανωμένοι και πάνω απ’ όλα, σωστά προσανατολισμένοι αγώνες τους; Η επιθεώρηση εργασίας και οι «θεσμοί» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε τελική ανάλυση το κράτος και άρα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανεξάρτητα από τις προθέσεις των υπαλλήλων τους, καλούνται να υπηρετήσουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης που προϋποθέτει τη θωράκιση των κερδών. Αυτό, το ίδιο κράτος, θα κληθεί να διοικήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τους ίδιους στόχους. Και έχει περάσει όλα τα … «stress test»,  με επιτυχία!
Όσο για τη στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας της Ρόδου και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, το ΚΚΕ έχει δώσει αγώνες μέσω των εκλεγμένων στελεχών του στο κίνημα, με διαμαρτυρίες, καταλήψεις, άλλες κινητοποιήσεις, που πάνε πίσω σχεδόν 15 χρόνια. Στελέχη του, έχουν στην πλάτη καταδίκες γι αυτούς τους αγώνες. Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ;
Που ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν απεργούσαν οι εργαζόμενοι στο Ντορέτα 20 μέρες; Που ήταν σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία; Πότε ξαναπέρασαν από την επιθεώρηση εργασίας να δούνε τους εργαζόμενους που ξεροσταλιάζουν περιμένοντας τον εργοδότη που τους κοροϊδεύει και ούτε καν εμφανίζεται και κάνουν τώρα τους τιμητές; Ήταν απασχολημένοι φαίνεται στα σαλόνια της αστικής τάξης, εκεί που αλείφεται όχι το βούτυρο, αλλά το χαβιάρι στο ψωμί των αφεντικών.
Τέλος, για τα υπονοούμενα περί ηγεσίας στο ΚΚΕ που δεν μπορεί να πείσει ούτε τα μέλη του, ας ασχοληθούν καλύτερα με τους εκλεκτούς τους σε Δήμο και Περιφέρεια, ορισμένους από τους οποίους αναγκάστηκαν να τους αποκηρύξουν δημόσια και με το κοκοροφάγωμα για το ποιος θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής και ας αφήσουν το ΚΚΕ.
ΚΟΒ Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ

13 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/